Hàbitat Solidari recull 20.050 euros per ajudar els usuaris en situació de pobresa energètica

La fundació privada Hàbitat Solidari de Calella ha presentat els resultats de la campanya de mecenatge que va posar en marxa l’octubre passat per sufragar les despeses de subministrament d’alguns dels pisos que té en lloguer social. En tan sols tres mesos ha aconseguit recollir 20.050 euros gràcies als donatius que han fet un total de 38 particulars i empreses.

La campanya de mecenatge es va posar en marxa el mes d’octubre de l’any passat. El director de la fundació, Jordi Sitjà, ha exposat que tots els diners recaptats aniran destinats a pal·liar els efectes de la pobresa energètica que pateixen alguns dels usuaris dels pisos de l’entitat.

Ens donen un suport directe a tresoreria que orientem a poder apaivagar les dificultats que tenen els nostres usuaris per poder pagar els subministraments. Nosaltres els ajudem en tot el que podem perquè no pateixin la xacra de la pobresa energètica.

El director de la Fundació ha apuntat que fruit de les diverses demandes i de la inquietud que ha traslladat la Fundació a l’Ajuntament de Calella en múltiples ocasions, l’àrea de Serveis Socials ha decidit destinar una ajuda de 25.000 euros a l’entitat per fer front a les despeses de lloguer dels seus usuaris.

Estan patint molt per fer front al pagament del lloguer. Llavors amb aquests 25.000 euros que es compromet l’Ajuntament via serveis socials, podrem ajudar a molts dels nostres usuaris amb ajudes de 150 a 200 euros perquè facin front al pagament del lloguer.

El 49% dels usuaris depenen d’algun tipus de prestació pública com per exemple, l’atur, jubilació o prestació social com és la Renda Garantida; el 30,3% treballa al sector serveis o a la indústria; el 9,8% a l’economia submergida i només el 10,77% dels usuaris no tenen cap feina.

La fundació privada Hàbitat Solidari té la missió d’ajudar persones en risc d’exclusió social facilitant-los l’accés a un habitatge. Es coordina amb els serveis socials municipals i Càritas, que fan un seguiment de cada cas per valorar les possibilitats d’accés a un habitatge del mercat ordinari. Actualment, gestiona 158 habitatges en règim de lloguer social que acullen a 430 persones, 146 de les quals són menors.

Amb tot, Sitjà ha volgut agrair un cop més a les 38 persones i empreses que han fet possible que la campanya de mecenatge sigui un èxit i que fer front a la xacra de la pobresa energètica.

Vull traslladar l’agraïment perquè per nosaltres aquesta solidaritat és molt important. Entre tots fem una feina crucial per donar cobertura aquesta necessitat vital i fer que tothom tingui un habitatge digne.

Malgrat les nombroses dificultats pel context de crisi actual, Sitjà ha avançat que la Fundació podrà tancar l’exercici del 2021 en positiu i continuarà ampliant la seva cartera d’habitatges. La darrera adquisició la van fer al mes de desembre amb la compra de 10 immobles del carrer Indústria.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.