La platja de gossos s’ubicarà en el tram entre Escoles Pies i Sant Isidre

EDITATS_PLATJA GOSSOS_10062022

Acord per la platja de gossos. Govern i oposició han acordat que la primera platja de gossos que es crearà a Calella s’ubiqui al tram entre Escoles Pies i Sant Isidre, a la platja gran. Així es va anunciar ahir per boca de l’alcalde després de la reunió de la Junta de Portaveus, que va decidir adoptar aquesta decisió per evitar una nova consulta. El nou espai, d’uns 2.800 metres quadrats, estarà delimitat per un tancat de fusta que permetrà garantir la separació amb la resta de banyistes de la platja.

El tinent d’alcaldia de Serveis de Ciutat i Sostenibilitat, Albert Torrent, explicava aquest matí al programa La Ciutat, que la ubicació s’ha decidit en base a uns criteris tècnics i després del consens amb tots els partits de l’oposició.

Va ser la intenció de l’alcalde, arribar a un acord per estalviar una altra consulta. Ho hem fet en base a criteris tècnics, on hi ha menys gent, malgrat que a tot arreu hi ha. Però on la molèstia serà menor. A més, és un bon lloc perquè és cèntric.

EDITATS_MAPA PLATJA_10062022

La platja delimitada per a persones acompanyades de gossos, comptarà amb una superfície aproximada de 2.800 metres. Estarà perimetrada amb un tancat de fusta, desmuntable, i disposarà d’una dutxa i serveis adients per a propietaris i gossos. Des del consistori recorden que aquest serà un espai de gaudi, però també de tinença responsable, és per això que caldrà seguir tots els consells convivència i benestar animal.

El que farem serà delimitar-la amb unes tanques i habilitar-hi una dutxa que serveixi per treure la sorra o per mullar els animals que no es vulguin banyar. La instal·lació serà bàsicament aquesta. Disposaran de 2.800 metres quadrats per gaudir.

Torrent ha descartat posar dates a l’entrada en funcionament del nou espai. Preveu que sigui aquest estiu, però ha remarcat que ara, els terminis, depenen de la celeritat de Costes en aprovar el permís per la instal·lació.

Intentarem que surti avui mateix aquesta demanda de permís, que en principi com que requereix poca instal·lació esperem que no demori gaire. Nosaltres pressionarem, això no obstant, no depèn de nosaltres. Intentarem que quan abans sigui millor, perquè sigui una realitat aquest estiu.

La platja de gossos arribarà a la ciutat després d’un llarg camí i una consulta popular on van participar 1.313 calellencs i calellenques que no eren propietaris d’un gos. 713 van votar pel sí a l’obertura d’aquest nou espai. Per a decidir la ubicació el Govern plantejava una segona consulta popular, però després d’arribar a un acord amb l’oposició finalment s’ha decidit ubicar-la a la platja gran en el tram entre Escoles Pies i Sant Isidre, molt a prop de la caseta de la Policia Local i salvament marítim.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *