La Quinzena Solidària reflexionarà sobre el paper de les dones en diferents cultures

La programació arrenca aquest dissabte 5 de maig amb la inauguració de l’exposició fotogràfica “Frente al espejo”, comissariada per la mataronina Sílvia Llanto, que recull la mirada de dones emprenedores d’origen estranger i les dinàmiques que aporten a la societat. Es podrà visitar fins el 17 de maig a la Biblioteca Municipal. L’acte inclourà la presentació del projecte Dones pel Futur que s’està realitzant a Calella justament per promoure l’emancipació econòmica i l’emprenedoria del col·lectiu.

La regidora Cindy Rando, responsable de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Calella, ha indicat que la temàtica s’ha consensuat amb els membres del Consell Municipal.

El grup de dones marroquines de Calella i Pineda de Mar participaran activament en la Quinzena Solidària convertides en conta-contes. Explicaran la història Kalila i Denma a la Biblioteca Municipal, el dissabte 12 de maig a les 11.30h. A la nit hi haurà la representació de l’obra No es país para negras al Teatre de la Sala Mozart (20.30h), amb posterior col·loqui a càrrec de Sílvia Albert Sopale i la tècnica d’Immigració i Intermediació Comunitària de Calella, Mayte Faemboy.

La programació continuarà el dimecres 16 de maig amb un cinefòrum del documental Una crida per a cadascú que aborda la situació del mercat del treball domèstic al Líban. Es farà al Teatre de la Sala Mozart a les 20.30h i la projecció anirà precedida d’un debat en el qual hi intervindrà la directora de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, Meritxell Bragulat. Li seguirà el dijous 17 de maig una taula rodona al Casal l’Amistat sobre igualtat de gènere en diferents culturals. Hi participaran Jaume Pera, Exolina Aldana i Yolanda Oquelí.

El Sidral Solidari serà novament l’activitat central de la Quinzena. Serà el 19 de maig a la plaça de l’Església.

Les entitats del consell poden explicar a tothom quin és el treball que fan als països on duen a terme els projectes de cooperació. Comptarem també amb altres entitats que col·laboren, com l’Associació Sant Quirze que s’encarrega de l’arrossada.

Hi haurà música en viu i degustació i venda de productes de Comerç Just.

A continuació pots recuperar l’entrevista a la regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Calella a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *