La reclamació d’Amics del Parc Dalmau arribarà al Ple Municipal

amics del parc dalmau

Amics del Parc Dalmau ha trobat la complicitat de tres partits polítics locals en la seva reclamació perquè s’inclogui el projecte de recuperació de la bassa de la pedrera en el paquet d’inversions del Pressupost Participatiu del 2019. Aquest matí, en roda de premsa, l’entitat ha explicat el resultat de la trobada que va mantenir ahir amb representants d’Esquerra, Calella en Comú i la CUP; tot i que l’havien fet extensiva al conjunt de grups municipals. Els del Govern (PDeCAT-Junts per Calella i el PSC) i Cs no van acudir-hi. Tot plegat deriva de la decisió de l’executiu de destinar íntegrament la partida de 125.000 euros de la convocatòria al projecte guanyador de la votació popular –el parc infantil inclusiu–, que s’ha replantejat i ampliat, perquè inicialment s’hi havia previst una inversió d’aproximadament 33.000 euros. Això els deixa fora de la convocatòria. Amics del Parc Dalmau critica que el Govern actuï de forma arbitrària i li demana que doni compliment a les bases del procés i a la voluntat democràtica dels calellencs i calellenques que van participar en la votació.

Amics del Parc Dalmau ha convocat roda de premsa al costat de la bassa que van proposar recuperar amb el projecte que van presentar al Pressupost Participatiu del 2019. Llavors van quedar en tercer lloc i defensen que les bases del procés els legitimen per demanar que s’executi. Francesc Clarà, el president, acompanyat de Josep Maria Juhé i Arnau Rey, dos membres de l’entitat, han comparegut per demanar que es faci “justícia”.

Han llegit el comunicat de 16 punts que ahir van traslladar als tres partits que van assistir a la reunió que van convocar. Hi exposen que no poden acceptar “una desviació del 390% del pressupost original” del projecte que va quedar en primer lloc a les votacions i que va ser aprovat per la comissió tècnica –afegeixen en l’escrit– perquè això “fulmina per complet” la possibilitat que es materialitzi la seva proposta. A més, recorden que “curiosament” sí s’han col·locat els mòduls de bitlles catalanes al Tomàs Claramunt quan el projecte va quedar per darrera en el nombre de votacions.

Francesc Clarà, president d’Amics del Parc Dalmau, ha mostrat el prospecte que l’ajuntament va enviar als calellencs i calellenques per informar del procés que se seguiria a l’hora d’adjudicar els 125.000 euros que hi havia pressupostats. El que hi diu –segons defensa l’entitat– impedeix que se’ls pugui excloure de les inversions.

“Dels projectes s’executarà la proposta que obtingui el major nombre de vots vàlids. Si el projecte guanyador no arriba a l’import de 125.000 euros –com era el cas perquè estava pressupostat amb 33.000 euros–, es realitzarà aquest i el següent més votat”. En segon lloc eren els tobogans gegants, que va quedar exclòs perquè requeria la totalitat de la partida; i per tant, l’ocupàvem nosaltres. I segueix: “Sempre que la suma dels dos no excedeixi els 125.000 euros”. Aquesta és la circumstància que es dona perquè el nostre projecte estava valorat en 66.000 euros i, sumats els dos, donen 99.000 euros, deixant romanent.

Josep Maria Juhé, que és el responsable de voluntariat d’Amics de Calella, ha comunicat que la seva reclamació arribarà al Ple Municipal en forma de moció. Serà gràcies al suport que ahir els van donar Esquerra, Calella en Comú –partit del qual n’és regidor– i la CUP.

Els tres partits de l’oposició que van venir a la reunió s’han ofert a presentar en el pròxim ple de principis d’abril una moció per reclamar que s’executi el projecte d’Amics del Parc Dalmau sobre la recuperació de la bassa de la pedrera.

Amics del Parc Dalmau denuncien l’actitud de menyspreu del Govern Municipal cap a ells i la seva proposta, i critiquen la gestió que està fent del procés dels participatius perquè, al seu entendre, condueix al desprestigi de la iniciativa. Per això, els emplacen a replantejar-ne la formulació.

S’ha actuat de forma arbitrària i queden desvirtuat. S’haurien de reformular les bases perquè ha quedat relegat a un concurs d’idees (…) Ens vam presentar el 2019 per executar l’any següent, i estem al 2022 i encara no s’ha fet res. A més, ha passat per davant un projecte del 2020. Tot plegat ens fa pensar que i ha coses que grinyolen.

Pel moment, el Govern Municipal no ha fet declaracions al respecte.

A continuació podeu recuperar la roda de premsa d’Amics del Parc Dalmau:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *