La Síndica Municipal, preparada per començar a exercir com a defensora dels ciutadans

Natàlia Costa prendrà possessió del càrrec de Síndica Municipal la setmana vinent i començarà a exercir al cap d’uns dies, en un despatx que s’habilitarà a l’Ajuntament Vell. Allà, de moment, hi farà atencions presencials un cop per setmana –dimecres al matí–, tot i que la seva intenció és ampliar-ho sempre i quan hi hagi demanda. A més, vol ampliar els canals de contacte amb la ciutadania activant un correu electrònic per on els calellencs i calellenques li puguin fer arribar les seves consultes sobre temes que impliquin a l’administració local. En una entrevista a La Ciutat, Costa ha parlat de la seva experiència en relació a l’Ajuntament i de com, en base a això, pensa que pot ajudar a la ciutadania.

Natàlia Costa, formada en Dret, ha estat nomenada Síndica Municipal i prendrà possessió del càrrec en un acte que tindrà lloc dimecres vinent a Can Saleta. Es va presentar al càrrec amb el propòsit d’ajudar i assessorar la ciutadania en la defensa dels seus drets davant de l’Ajuntament de Calella. La seva experiència personal la va portar a prendre la decisió de fer el pas.

He presentat moltes instàncies pel tema dels animals, que no m’han contestat o només em responen al que volen. I són temes que van en contra de la legalitat.

Costa fa referència a la seva experiència com a activista animalista. Gestiona dues colònies de gats a Calella i participa en una entitat sense ànim de lucre dedicada al rescat i l’acollida d’animals abandonats. És coneixedora de la situació de la gatera municipal, que ella mateixa ha denunciat en diverses ocasions.

La gatera continua sense nucli zoològic, que és el permís que dona la Generalitat perquè funcioni. L’Ajuntament paga dos serveis de recollida anuals: es paguen molts diners al CAAD Maresme però també a la gatera, que la porta una associació. I són molts diners que es destinen als animals de forma incorrecta.

Tot i que podrà actuar d’ofici, Costa no ha aclarit si aquest serà un dels expedients que obrirà un cop comenci a exercir com a Síndica Municipal de Calella. La setmana vinent prendrà possessió després d’haver estat formalment nomenada a principis de juny en una sessió del Ple Municipal a la que no hi va assistir, i ha explicat perquè:

El passat mes de juny es va celebrar una sessió del Ple Municipal i em van dir que no calia que anés. Però un cop allà, l’alcalde va explicar que no havia pogut anar-hi perquè estava a la feina, i això és mentida. Jo era a casa mirant-lo amb el mòbil. Ara estic esperant que m’avisin per començar a treballar i ajudar a tothom.

Costa serà la tercera persona que assumeix aquest càrrec d’intermediació i de defensa dels drets de la ciutadania davant de l’administració local d’ençà de la seva creació, l’any 2018. L’han precedit Sílvia López i Pere Porti.

Si no hi ha canvis, la cita prèvia amb la Síndica Municipal s’haurà de demanar telefònicament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *