La socialista Lluïsa Moret, nova presidenta de la Diputació de Barcelona

El PSC ha retingut la presidència de la Diputació de Barcelona per quatre anys més i en el càrrec hi ha situat l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, que ahir va ser investida amb el suport de 25 diputats, a un sol vot de la majoria absoluta. Han estat els del PSC i comuns, que dimecres van tancar un acord amb Tot per Terrassa i ahir amb els dos diputats d’Impulsem Penedès, formació que es va presentar en coalició amb Junts. L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, va prendre possessió de l’acta de diputat, estrenant-se en el càrrec.

La tercera institució del país després del Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya, la Diputació de Barcelona, va celebrar ahir el ple de constitució del mandat 2013-2017 i la votació d’investidura, essent escollida la socialista Lluïsa Moret.

En el seu discurs després d’haver jurat el càrrec, l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, va recordar que és la tercera dona que presideix el govern de l’ens supramunicipal després de Neus Conesa (CDC, 2015-2018) i Núria Marín (2019-2023) i que treballarà “en favor de la igualtat efectiva entre dones i homes, i impulsant la visibilitat dels lideratges femenins en l’esfera política i institucional”. Així mateix, va refermar l’aposta pel diàleg i la mà estesa.

Vull parlar en aquest plenari i des del primer moment de mà estesa i teixir aliances amb persones i forces polítiques que vulguin contribuir a l’avenç social i territorial des dels valors del progrés i del respecte a la convivència i a la diversitat.

Moret va parlar d’esperança: “En un context incert, i front aquells que promouen un pessimisme deliberat i populista que només produeix patiment i frustració, no hi ha res més revolucionari que l’esperança”.

L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, que pren el relleu a la seva homòloga a L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha rebut el suport dels diputats del PSC, comuns, Tot per Terrassa i els dos independents de Junts, que són els representants d’Impulsem Penedès: l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, que també formaran part del govern. Es van desmarcar dels juntaires després d’arribar a un acord amb el PSC en “inversions estratègiques” per les comarques penedesenques. El bloc de Junts i Esquerra, que finalment no han arribat a un acord, en tenen 21. Els quatre diputats del PP s’han abstingut.

L’ens supramunicipal és una institució important dins del territori, ja que compta amb un pressupost que ronda el milió d’euros que constitueix una de les principals fonts de finançament dels ens locals de la demarcació.

Lluïsa Moret, amb experiència a la Diputació

Moret, una de les figures a l’alça en el partit, és també, des de 2022, viceprimera secretària de l’Àrea d’Organització i Acció Electoral del PSC, i ja té experiència de govern en la Diputació de Barcelona, on ha estat vicepresidenta primera i ha dirigit l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social.

Alcaldessa de Sant Boi del Llobregat des de 2014, Moret va revalidar el seu càrrec en les últimes eleccions municipals, aconseguint ampliar la seva majoria absoluta, en passar de 13 a 16 edils, en un consistori amb 25 regidors. Nascuda el 1965 a Barbastre (Osca), viu des de petita en Sant Boi, on va començar la seva carrera política com a regidor en 2007, ostentant el càrrec de tinent d’alcalde de Benestar i Ciutadania.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *