La vacuna de la grip i la tercera dosi de la covid s’administraran simultàniament a la Fàbrica Llobet

vacuna 2

Salut ha iniciat avui la campanya de vacunació antigripal, que coincidirà amb l’administració de la tercera dosi de la vacuna de la covid per als majors de 70 anys. L’objectiu és aconseguir una cobertura vacunal d’entre el 60 i el 75% en el cas de les persones grans. Els sanitaris del CAP de Calella tornaran a ser els encarregats d’administrar les dues vacunes i ho faran al punt vacunal habilitat a la Fàbrica Llobet-Guri per evitar aglomeracions i també possibles contagis.

El punt vacunal funcionarà en horari de matí els dilluns, dimecres i divendres, i en horari de tarda dimarts i dijous. Dimecres serà el primer dia que es punxarà simultàniament les dues vacunes.

Pel que fa a la campanya de la grip, com cada any estan cridats a vacunar-se tota la gent major de 60 anys, les embarassades, els sanitaris, malalts greus, els infants de sis mesos a dos anys prematurs, les persones immunodeprimides i també els docents. Després d’un hivern on la presència de la grip va ser testimonial, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha afirmat que “aquest any sí que veurem grip” i incideix en la importància de vacunar-se.

Sembla que aquesta tardor i hivern, comença a estar entre nosaltres diferents tipus del virus de la grip. Hi ha menys circulació que abans del virus del SARS-CoV, però torna a haver-hi incidència. No sabem com serà aquest any aquesta circulació del virus, però serà diferent de la de l’hivern passat.

La novetat d’enguany és que es podran posar les dues vacunes alhora. Cada vacuna es punxarà en un braç diferent i caldrà tenir cita prèvia. Es pot demanar hora trucant al CAP o a través del portal de Salut.
A les persones majors de 70 anys se les contactarà directament per telèfon des dels centres de primària i el dia de la vacunació de la dosi de reforç se’ls oferirà l’opció d’administrar també la vacuna de la grip. La tercera dosi de la Covid només es punxarà a les persones més grans de 70 anys, que faci almenys sis mesos que ja van rebre l’última dosi.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat