Torres confirma el seu pas al costat: “El PSC té relleu ferm per a les properes municipals”

Josep Torres no repetirà com a cap de llista del PSC a les pròximes municipals. Ho ha confirmat aquest matí al programa La Ciutat, explicant que ell continuarà treballant per Calella però que és moment que el partit doni pas als joves. I ha donat el nom de l’actual regidora Cindy Rando, responsable de les àrees d’Igualtat i Drets Civils, Participació i Joventut, de qui ha destacat la seva experiència de 8 anys al Govern de Calella. És un dels destacats de l’entrevista al líder dels socialistes calellencs, en què ha repassat diversos temes d’actualitat.

Josep Torres ha confirmat que no estarà al capdavant del projecte del PSC per a les municipals del 2023. L’actual portaveu municipal deixarà que els joves del partit facin un pas endavant, i en aquest sentit ha deixat dos noms sobre la taula.

La llista ja ho cantava. La número 2 tornava a ser la Cindy Rando, que tindrà una experiència de 8 anys a l’Ajuntament i dins del Govern, que és una molt bona motxilla; i el Soufian Laroussi, que anava de 3, que també té experiència. Va començar amb nosaltres, ha estat assessor del Govern i ara està a la Diputació de Barcelona. Per tant, jo tranquil·líssim.

El portaveu del PSC ha assegurat que “posaran el comptador a zero” un cop s’esgoti l’actual mandat municipal, el segon en què han governat amb el PDeCAT; per tant, oberts a d’altres possibles aliances. Augura un escenari postelectoral complex pel fraccionament del vot que podria provocar l’augment de candidatures.

Noves mesures per frenar l’incivisme de patinets i bicicletes

El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha manifestat que el Govern comparteix la preocupació de Cs davant les infraccions que cometen conductors de patinets elèctrics i bicicletes, sobretot en determinats carrers com l’Esgésia, ha assenyalat Torres. Ha defensat l’actuació policial que s’ha fet fins ara, fent pedagogia i més d’una cinquantena de controls que han acabat amb més d’una dotzena de denúncies interposades; però reconeix que no ha estat suficient.

Josep Torres ha dit que la Policia Local està actuant per acabar amb els incompliments de la normativa i que ara buscaran mecanismes perquè el treball doni més fruits.

Haurem de fer més controls, potser deixarem la vessant més pedagògica per ser més durs, encara que no m’acabi d’agradar el terme. I també farem una campanya per conscienciar la gent.

Torres s’ha mostrat escèptic amb la possibilitat de canviar els passos a nivell i soterrats de Renfe per la configuració de la trama urbana de Calella. Ha explicat que es va aturar el projecte d’instal·lar un ascensor al pas d’Àngel Guimerà per injectar els diners a la reforma de la plaça de l’Estació, que tampoc ha tirat endavant. Assenyala que és un clar exemple del canvi de prioritats que ha imposat la pandèmia. “A veure si té encaix en el pressupost del 2023”, ha dit Torres.

En relació al projecte de conservació i museïtzació de les ruïnes romanes del Roser, el líder socialista ha refermat que el Govern està tranquil amb la seva gestió. I ha acusat de mentir a la plataforma opositora.

Parlo de la plataforma perquè van fer circular un pamflet per convocar una manifestació que estava replet de mentides. Van fer un plànol en què totes les columnes queien sobre els murs, mentida. No hi ha cap columna que caigui sobre un mur. M’esteu enganyant.

Torres, que també és el portaveu de l’executiu local, ha dit que els partits de l’oposició estan “perfectament informats” del projecte de preservació del jaciment arqueològic, i que alguns l’utilitzen per carregar contra el Govern.

El tècnic de Medi Ambient, “aviat”

Torres ha tret ferro dels resultats de l’auditoria d’Urbaser assegurant que “a tot arreu surten coses” i destacant que s’ha confirmat que l’empresa fa un bon tractament dels residus industrials i domèstics. Amb tot, ha garantit que el Govern seguirà treballant per solucionar les deficiències detectades. En relació a la contractació d’un tècnic que coordini les accions en matèria de medi ambient, que continua vacant, el portaveu ha dit que s’està intentant accelerar el procés.

Li estem donant pressa perquè s’acaba l’any i el tenim en el pressupost. La selecció del tècnic de Medi Ambient es farà aviat, però no podrà venir amb una vareta màgica. No crec que ho solucioni absolutament tot i Calella estigui neta per ell. Segurament haurem de veure la feina que fa. El necessitem? Segur. Serà la solució definitiva? No ho sé.

El líder del PSC de Calella s’ha refermat en les seves paraules sobre la viabilitat de la platja de gossos. “En una platja 100% urbana no hi té cabuda”, ha dit Torres, qui ha destacat “com un element de generositat” el compromís de l’alcaldessa de donar caràcter vinculant al resultat de la consulta que s’ha de convocar per principis del 2022. Recordem que en el cas que s’imposi el sí a les urnes, el Govern en promourà una segona per decidir-ne la ubicació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *