L’Agrupació Sardanista, protagonitza el pregó de Festa Major de La Minerva

Ajuntament, aquest matí
Ajuntament, aquest matí

El pregó de la Festa Major de La Minerva d’aquest any anirà a càrrec de l’Agrupació Sardanista, amb Mercè i Laura Riera al capdavant. A banda dels actes tradicionals de cada any, es distribuiran samarretes commemoratives d’una festa que compta a Barraques amb l’actuació de Catarres.

L’Agrupació Sardanista serà l’encarregada de protagonitzar el pregó de la Festa Major de La Minerva, amb motiu de l’any de la capitalitat de la Sardana i coincidint amb els 65 anys de l’entitat i els 88 de l’Aplec. Les pregoneres seran les filles del president recentment desaparegut Josep Riera, Mercè i Laura Riera. Ho ha anunciat en roda de premsa l’alcaldessa, Montserrat Candini que ha manifestat que“d’aquesta manera serà un pregó des d’un punt de vista tradicional, d’una intervenció de relat, que òbviament el tindrà i el faran les filles d’en Josep, sinó que tindran uns aspectes de teatralització al conjunt de la plaça que te a veure amb el que representa la sardana, no només dels 65 de l’Agrupació Sardanista sinó també els 88 de l’Aplec.”

La Festa Major tindrà lloc del 18 al 23 de setembre, i s’ha avançat uns dies respecte al calendari amb motiu de les eleccions al Parlament.

Una de les novetats serà la venda de samarretes de la Festa Major a barraques i a la taquilla del concert de La Selvatana; i uns dies abans del 15 al 18 al Museu Arxiu. Els beneficis seran per a l’Associació d’Amics i Voluntaris de l’Hospital. De moment, se n’han fet dues-centes i es vendran a 3 euros:”Cada vegada més això s’està fent a diferents municipis, creiem que és una molt bona idea, ens agrada aprendre de tothom que ens vulgui donar idees, i en aquests sentit, també hi hauran tant per homes com dones, i és un element que acabi de donar sentir i donar un relat col·lectiu”, ha dit Candini.

Una altra novetat serà el holi festival, la gran festa de colors, on tots els participants quedaran tenyits de tres colors, tal i com ha explicat el tinent d’alcaldia de Cultura, Xavier Arnijas: “hi haurà una novetat, que és la festa dels colors, que s’en diu “Holi Festival”, amb les cultures hindús i que segurament coneixeu, perquè és molt vistós, i hi ha música ambient amb animadors fent una mica de sarau i després, en moment puntuals, doncs es diu “ara es llença el color vermell” i la gent llença el color vermell  i tothom queda empastifat. Està enfocat a famílies, gent jove, menuts. Es farà a la platja, al costat de l’envelat, que no se solapi amb altres coses. La previsió és fer tres tirades de colors diferents”.

Si l’any passat es va batejar la colla dels castellers de l’Alt Maresme, aquest any també se celebrarà una diada castellera amb els Maduixots, els Minyons de Terrassa, que van fer que Calella fos plaça de nou; i els Xics de Granollers. Precisament es descobriran dues plaques amb les dues efemèrides del passat 2014.

Aquest any, i de forma excepcional, el pregó infantil es traslladarà de la Plaça Catalunya a la Plaça de l’Ajuntament, aprofitant la inauguració del gegantó El Nan del Flabiol i amb la Colla de Geganters i Grallers i la xocolatada de l’Agrupament Escolta Montnegre.

Precisament, són moltes les entitats que organitzen actes durant aquests dies d’alegria i rauxa com ara la colla Udols de Foc, que tornen a fer el correfoc pels principals carrers de la ciutat.

Altres actes del calendari de Festa Major que s’han convertit en clàssics són el Festival de Jazz i Blues, la volada d’estels,  la gimcana de Festa Major, el concurs d’arròs de la cassola, la trobada de gegants, la mostra de plats casolans i l’elecció del pubillatge.

La música serà protagonista també amb el Concert Catalunya al cor, del Cor Harmonia i l’Orquestra Simfònica Harmonia, dedicat  a la sardana i cançó catalana.

 

Envelat de barraques

Els Catarres seran el plat fort d’aquestes barraques.Així hi actuaran la matinada de dissabte a diumenge, juntament amb Obeses i Bon Vent.

La matinada de divendres i dissabte repetiran dos grups que l’any passat van triomfar:  els veterans Apache i el grup revelació Tremendos.

El tancament de la programació de les nits més festives serà pel grup de versions Hotel Cochambre i per un clàssic calellenc, Freaky Electronics, amb el dj Christian Negre.

La Festa Major es clourà el dimecres 23 amb els focs artificials de la Pirotècnia Estalella i el ball de Festa Major de l’orquestra Selvatana.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat