Meritxell Lluís (JxCat): “Reclamem la unitat d’acció de l’independentisme a Madrid”

“Ni un vot enrere” és el lema de campanya de JxCat per a les generals del 10-N, que il·lustra amb les imatges de Laura Borràs -la cap de llista al Congrés per Barcelona-, Roger Español -número 1 al Senat-, Carles Puigdemont, Jordi Sánchez, Jordi Turull, Quim Forn o Josep Rull. L’esposa d’aquest últim, Meritxell Lluís, va de número 2 al Senat i ahir va ser a Calella en l’únic acte de campanya que JxCat farà aquí. Va compartir un sopar amb militants i simpatitzants, membres del Govern i l’alcaldessa Montserrat Candini. Lluís va refermar la seva aposta per diàleg i la necessitat d’unitat d’acció de l’independentisme a Madrid.

La número 2 de JxCat al Senat per Barcelona, Meritxell Lluís, va dir ahir des de Calella, que volen tenir veu a Madrid sempre que sigui allà on es decideixi el futur de Catalunya. Estava acompanyada de militants i simpatitzants, de membres del Govern Municipal, en un sopar celebrat en un conegut restaurant del carrer Església.

Des de Junts per Catalunya el que volem és anar a Madrid, volem ser presents al Congrés i al Senat perquè creiem que allà on hi hagi coses que encara es decideixin sobre Catalunya, nosaltres hi volem ser. Nosaltres el que volem és anar a Madrid a defensar els interessos dels catalans i catalanes. I torno a repetir, mentre es decideixin coses a Madrid, nosaltres hi hem de ser presents.

Dies després que la cap de llista al Congrés plantegés a la resta de formacions independentistes formar grup únic, Lluís va posar de relleu la necessitat d’anar tots a una en la defensa dels interessos dels catalans.

Hem volgut i així ho hem fet, des de les diverses cites electorals, el que ens hagués agradat és puguen-se presentar amb una llista unitària de totes les forces independentistes. Això no ha pogut ser, però si el que reclamem és unitat d’acció a Madrid. (…) Som aquells que estem asseguts permanentment a la taula, no ens aixecarem, però si volem que a l’altra banda de la taula hi hagi algú que tingui suficient fermesa per defensar allò que creu i que sigui capaç d’afrontar-se a unes urnes. Sempre diem que les urnes són les eines més poderoses que tenim els ciutadans per decidir.

Lluís va acabar fent una crida a la participació, aquest diumenge, per omplir les urnes de vots independentistes.

Que ningú es quedi a casa. És cert que estem davant d’unes eleccions que no voldríem, però és per la incompetència i la irresponsabilitat del president en funcions que no ha pogut fer Govern. Malgrat que aquest és l’enèssima cita d’aquest any, la gent no es quedar a casa. Que vagi a votar i lògicament demano la confiança per les forces independentistes, però en concret per a JxCat al Congrés i al Senat.

Junts per Catalunya va ser la tercera força més votada a Calella en les eleccions generals del 28 d’abril, amb el 16,40% de les paperetes; per darrera d’ERC i el PSC.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.