L’Aina Esqueu serà l’Àngel aquesta Setmana Santa

L’Aina Esqueu serà la nena que posarà veu enguany al Cant de l’Àngel sota la direcció de la Maria Vives. És un dels actes més tradicionals de la Setmana Santa calellenca per celebrar la resurrecció de Jesucrist. El programa La Ciutat s’ha colat avui en un dels seus darrers assajos per veure com ultimen els detalls per a les actuacions de la setmana que ve i per conèixer qui és la petita que cantarà el “Regina Coeli”. Esqueu espera ara amb molts nervis i il·lusió la seva estrena el dissabte 3 a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, després de la Vetlla Pasqual, i la doble actuació que farà diumenge, l’última des del balcó consistorial.

Enguany dues cosines seran les encarregades d’interpretar el “Regina Coeli”. L’Àngel, la petita Aina Esqueu estarà acompanyada per la seva cosina Maria Vives al piano. Ambdues s’estrenen aquest any en una actuació plena de simbolisme i que per elles també tindrà un component sentimental: fa 75 anys que el seu avi va interpretar l’Àngel.

Aquest any vam decidir que fos l’Aina per la seva dolça veu. Vam considerar que està capacitada i també pel significat que té per nosaltres. Aquest any fa 75 anys que el nostre avi va cantar el “Regina Coeli”.

L’Aina té 9 anys i fa música a la seva l’escola. Diu està molt contenta per poder ser ella qui posi veu aquest any a l’Àngel, però el que més il·lusió li fa, és poder cantar en públic.

A l’escola ens ensenyen tècniques d’escalfar, d’afinar la veu i memoritzem cançons i anem aprenent. Però aquest cop serà el primer que canti davant de tanta gent i em fa molta il·lusió.

La primera interpretació del “Regina Coeli” es farà dissabte 3 d’abril a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, durant la Vetlla Pasqual. La segona serà diumenge 4 després de missa de 12. Un cop acabi l’ofici l’Aina anirà a la plaça de l’Ajuntament per cantar des del balcó consistorial, recuperant una tradició que ja s’havia fet anys enrere. Donat que enguany els calellencs i calellenques podran tornar a veure cantar l’Àngel en directe, es fa una crida a mantenir totes les mesures de seguretat.

El Cant de l’Àngel és un dels moments més emotius i esperats dels actes de Setmana Santa a Calella. Un cant que anuncia a Maria la resurrecció de Jesucrist, cantant el “Regina Coeli”. Calella és l’única del Maresme on encara es manté aquesta tradició. Una tradició que es remunta al segle XIX i l’any passat per primer cop es va haver de fer de manera virtual degut a la crisi pandèmia. Llavors, Ràdio Calella TV va apropar a totes les cases el Regina Coeli de la mà de l’Arnau Miranda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *