L’Ajuntament de Calella prepara la Fàbrica Llobet-Guri per al trasllat del Salicrú

Han començat i s’allargaran fins la pròxima tardor les obres d’adequació de l’equipament municipal perquè el Departament d’Educació hi entri i executi la reforma de la Fàbrica Llobet-Guri. Es calcula que els treballs per preparar el trasllat de l’Escola Salicrú començaran la pròxima tardor, però la data no quedarà definida fins que s’hagi adjudicat el projecte, ara en procés de licitació. Mentrestant, s’han iniciat les actuacions per reubicar espais i per obrir nous accessos.

La primera tinent d’Alcaldia, responsable de Gestió Patrimonial, ha detallat a Ràdio Calella els primers passos que es fan a la Fàbrica Llobet-Guri per adequar l’equipament i preparar-lo per donar cabuda al centre educatiu.

Núria Parella ha explicat que s’ha enretirat l’escala d’emergència que hi havia al carrer Sant Pere, perquè allà és on està projectada l’entrada a la futura escola. Aquesta quedarà substituïda per una escala interior d’obra, ja existent, que s’està arranjant.

Entre els mesos de juliol i agost hi ha diverses actuacions previstes. Es traurà l’escala interior de fusta que hi ha a la nau central i que dóna accés al Centre de Tecnificació de Tennis Taula, i també es mouran els vestuaris de les instal·lacions esportives, que seran annexes als camerinos de la sala polivalent, just darrera de l’escenari. “Es faran a la part final de la nau del tennis taula, i hi haurà accés també des de la sala polivalent”, ha explicat Parella.

Un accés que es farà des del carrer Llobet i Guri, amb una escala d’emergència ja projectada.

En el trencaclosques de moure espais i reubicar-los, i obrir nous accessos, una de les peces importants serà el trasllat de les dependències municipals, que ara ocupen l’ala est de la Fàbrica Llobet-Guri. Es farà aquest estiu, i passaran a la primera planta de la nau que dóna a Sant Pere, on s’estan adequant els espais que hi ha al costat de l’Escola Oficial d’Idiomes.

“Hi haurà les aules del Centre de Formació Permanent, del Consorci de Normalització Lingüística, del Centre Obert i de Promoció Econòmica. S’ajuntarà tota la part educativa en aules de múltiples usos. També les dependències de Promoció Econòmica, Serveis Socials i Educació, sobretot en atenció a infants que és una àrea que té molt moviment i estarà més ben organitzada”, ha avançat la tinent d’Alcaldia de Gestió Patrimonial.

Aquests preparatius permetran que es pugui tirar a terra tota l’edificació central de l’equipament. Aquest espai serà el futur pati de l’Escola Salicrú. “Comptem que serà al setembre i esperem que Infraestructures comenci aviat l’obra”, ha comentat Parella, qui confirma que el projecte encara està en procés de licitació però que aquesta tardor ja s’hi posarà fil a l’agulla.

Totes aquestes actuacions per adequar la Fàbrica Llobet-Guri van a càrrec del pressupost municipal.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *