S’escullen els membres de les meses del 26J

A Calella hi haurà 19 meses electorals distribuides en 5 col·legis electorals repartits per la ciutat, ubicats a l’Escola Pia del C/ Jovara; a la Fàbrica Llobet-Guri; a l’Ajuntament Vell i a l’Escola Freta.

Aquesta tarda s’ha fet un ple extraordinari a l’Ajuntament de Calella per designar els membres titulars i suplents que formaran part de les meses electorals a les Eleccions estatals del 26 de Juny.

Per cada una de les 19 meses electorals es designa un president titular, dos suplents i set reserves. Una mesa electoral està formada per tres ciutadans: un president i dos vocals. El sorteig també ha designat el 1r i 2n vocals titulars, els dos suplents i set reserves, de cadascun. El president haurà de tenir el títol de batxiller o el de formació professional de segon grau o, subsidiàriament, el de graduat escolar o equivalent. Al sorteig s’hi han inclòs les persones de fins a 70 anys, tot i que les persones entre 65 i 70 anys podran presentar excusa que els serà acceptada.

El sorteig s’ha fet  mitjançant una aplicació informàtica de l’Institut Nacional d’Estadística i el nom de les persones designades ha aparegut en una pantalla visible per tots els assistents. A més, la secretària ha llegit en veu alta el nom de les persones «afortunades».

En el termini dels tres propers dies, agents de la Policia de Calella comunicaran personalment el resultat del sorteig a les persones designades, que juntament amb la notificació rebran un manual d’instruccions on s’explica amb detall el funcionament de la jornada electoral i les seves competències com a presidents o vocals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *