L’Ajuntament de Calella reforça la desinfecció d’espais públics pel coronavirus

Reforçar la desinfecció dels espais públics és una de les mesures que ha pres l’Ajuntament de Calella per fer front a la propagació del coronavirus. Malgrat que a hores d’ara no s’ha detectat cap cas a Calella, el consistori ha decidit fer un desplegament de mitjans amb caràcter preventiu per minimitzar el risc de contagi. A la mesura de desinfectar espais públics s’hi afegeix el tancament des d’avui del Centre Obert els Pins i de l’Espai Jove de Can Saleta, i a més els esdeveniments esportius es jugaran a porta tancada, sense públic. Pel que fa a les escoles, no es tanquen però sí que s’han suspès totes les activitats fora dels centres que no són lectives ni curriculars.

Aquestes mesures entren en vigor avui i s’allargaran durant 15 dies revisables, es podran prolongar en funció de l’evolució del brot. Una de les mesures que s’han pres des de l’Ajuntament de Calella serà desinfectar tots aquells espais públics, com parcs infantils o mobiliari urbà, ho explicava el regidor de Política Social i Salut, Ramon Llamazares.

Ahir ens vam reunir i una de les decisions que hem pres importants és augmentar la desinfecció i neteja d’espais públics, parcs infantils, mobiliari urbà… una altra mesura serà penjar cartells de rentar-se les mans en banys públics. Tot en la mateixa línia de minimitzar aquest risc de contagi, tot es fa en caràcter preventiu.

Pel que fa a les escoles, no es tanquen però sí que s’han suspès totes les activitats fora dels centres, que no són lectives ni curriculars. L’ajuntament ha fet arribar a tots els centres escolars diverses informacions en relació amb el coronavirus, com un informe sobre com rentar-se les mans correctament o diferents indicacions del Departament d’Educació. El que també es manté són les portes obertes previstes per aquest cap de setmana.

Els centres que l’Ajuntament sí que ha decidit tancar, són el Centre Obert Els Pins i l’Espai Jove de Can Saleta, que romandran tancats fins a nou avís.

A les escoles els hem traslladat un informe de com rentar-se adequadament les mans amb 9 passos, també altres indicacions del Departament d’Educació. També amb caràcter preventiu romandran tancats l’Espai Jove i el Centre Obert els Pins.

En la mateixa línia, a les residències de gent gran s’ha reduït el nombre de visites i s’han suspès totes les excursions i sortides grupals.

Pel que fa als actes a l’aire lliure o en espais tancats, totes les activitats i esdeveniments esportius es faran a porta tancada, excepció d’aquelles competicions en les que hi participin menors que podran anar acompanyats dels seus familiars. Queden prohibits els actes on hi participin més de 1.000 persones, ja siguin a l’aire lliure o en un recinte tancat.

Tanmateix, l’Ajuntament de Calella ha enviat un comunicat a tots els treballadors i treballadores donant instruccions d’actuació, així com també emplaçant-los a informar a la població vulnerable i en cas de detectar algun cas tucar al 061.

Llamazares ha volgut recalcar que a hores d’ara no hi ha cap cas de Coronavirus a Calella i que totes aquestes mesures tenen un caràcter preventiu. També ha volgut fer crida a la calma apel·lant a la responsabilitat col·lectiva de tots els ciutadans.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *