L’Ajuntament presenta el primer Pla Local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere

EDITATS_ORGULL_27062022

En el marc dels actes de commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, aquest dimarts 28 de juny, l’Ajuntament de Calella presentarà el Pla Local per la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere. Serà aquesta tarda a Can Saleta (19h) i hi participaran persones del col·lectiu LGTBIQ+ per donar el seu testimoni. El document té un horitzó de quatre anys i marca línies d’acció estratègica en àmbits com l’educació, la salut, l’esport o l’oci.

Calella fa un nou pas en el seu compromís per ser una ciutat tolerant, respectuosa i sensible amb la diversitat. Aquesta tarda presenta el seu primer Pla LGTBIQ+, que recopila totes les accions que s’han fet fins ara i marca objectius de millora per als pròxims quatre anys, tant a nivell institucional com social. Així ho ha avançat la regidora d’Igualtat i Drets Civils, Cindy Rando:

És un document que posa deures a l’Ajuntament, a les entitats i a la ciutadania en general. Al final, volem tenir un document que reculli què fem i què podem fer per millorar les polítiques públiques de diversitat afectiva, sexual i de gènere.

El Govern presenta avui el document que es portarà a aprovació del Ple Municipal en l’última sessió abans de les vacances d’estiu, el dijous 21 de juliol.

Per a la seva elaboració s’ha tingut en compte la informació recollida a través de l’enquesta ciutadana que es va llançar l’estiu passat, que era anònima. Posteriorment, s’ha fet un treball tècnic i polític, en el qual també hi han pogut participar les entitats socials de Calella per donar-li una visió molt més àmplia.

D’això n’han resultat diverses línies estratègiques, que afecten àmbits com la salut, l’educació o l’oci i l’esport. També hi ha el compromís de la institució local d’atendre la diversitat. I ho farà incloent el nom sentit a les comunicacions oficials; és amb el qual s’identifiquen les persones que estan en procés de transició de gènere.

De manera immediata veurem petits canvis en els formularis oficials i també col·laborarem amb institucions i escoles per informar-los com han de fer els canvis en la seva documentació. I també engegarem accions formatives que volem estendre a entitats de tots els àmbits: esportives, culturals… Aquestes seran les primeres accions.

Coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, per aquest dimarts a la tarda s’han programat diverses activitats a la Plaça de l’Ajuntament amb el lema “Celebrem l’orgull de ser i estimar com vulguem!”.

EDITATS_CARTELL LGTBI_27062022A les sis de la tarda, la contacontes Sílvia Serra explicarà la faula titulada Sirenes, i a dos quarts de vuit del vespre hi haurà l’actuació del grup de l’Aula de Dansa La Fàbrica i la lectura del manifest, enguany a càrrec de Julen Rivera, usuari de l’Espai Jove, el pediatra Josep Anton López Navarro, i Ester Boquer, membre de Joventut Artística.

Durant la tarda hi haurà instal·lada una carpa de l’Espai Jove amb diferents activitats i dinàmiques, i una altra de la Biblioteca Municipal, amb contes per la diversitat.

A les vuit del vespre s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament i el Far amb els colors de l’arc de Sant Martí.

El dijous 30 de juny es farà una tarda de cinema LGTBIQ+ a l’Espai Jove. Es projectarà la pel·lícula Una família perfectamente normal.

Es un drama autobiogràfic dirigit per la danesa Malou Reymann, que protagonitza una nena que s’oposa a acceptar el procés de transició de gènere de la seva mare. Les places són limitades i cal inscripció prèvia al 663 348 717 o aj035.joventut@calella.cat.

La programació acabarà el dissabte 2 de juliol amb una performance participativa i interactiva a la Plaça de l’Església (19h) amb l’objectiu de combatre i desmuntar les estructures que discriminen i oprimeixen a les persones LGTBIQ+.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *