L’Ajuntament demana 50 test de detecció ràpida a la Diputació

covid19

L’Ajuntament de Calella ha sol·licitat 50 test de detecció de COVID-19 a la diputació de Barcelona que destinarà a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i a les residències d’avis de Calella. De fet, aquests últims són un dels focus del coronavirus per l’evident risc del col·lectiu. La situació però en aquestes residències, a hores d’ara segons el tinent d’alcalde Marc Buch, està controlada.

La Diputació de Barcelona va començar a distribuir la setmana passada una primera partida de tests ràpids de detecció de coronavirus als ajuntaments sol·licitants. Aquests kits de detecció de la COVID-19 es destinen per a la gestió i prevenció de riscos dels treballadors essencials. L’ajuntament de Calella ha fet l’encàrrec de 50 test, que encara no han arribat davant l’allau de sol·licituds que està tenint la Diputació aquests dies.El primer tinent d’alcalde, Marc Buch, ha explicat que els destinaran a la Corporació i a les residències. Tot i que a l’hospital de Calella sí que disposa d’alguns tests i és per això que s’estan fent proves als pacients.

A nivell d’Ajuntament hem sol·licitat 50 test. A l’hospital ja estan fent proves, I a nosaltres de seguida que ens arribin els posarem a disposició de la Corporació de Salut i de les residències que ho puguin sol·licitar.

L’Ajuntament està fent un seguiment molt exhaustiu de les residències d’avis per saber quina és la situació actual en un moment molt complicat per aquest col·lectiu per l’evident risc que suposa. Segons el tinent d’alcalde Buch, la situació a hores d’ara està controlada tot i haver detectat algun positiu a la residència Mar i sol.

De moment la situació a les residències de Calella, segons ens diuen els tècnics, està controlada. Entenem que hem d’estar molt amatents perquè és un grup molt vulnerable i per tant de risc. És per això que demà tornarem a desinfectar totes les residències i així ho farem les setmanes que calgui.

A partir de demà es tornarà a desinfectar totes i cadascuna de les residències calellenques. La desinfecció consisteix en la neteja de totes les estances de l’immoble, comunes i privades, amb un líquid que inactiva els microorganismes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *