L’Ajuntament inicia el tràmit per condicionar el camí històric de Lletanies

Accés sud al camí de Lletanies des del carrer Sant Quirze
Accés sud al camí de Lletanies des del carrer Sant Quirze

Projecte en marxa per a la millora del camí històric de Lletanies que transcorre per la urbanització Sant Quirze. El consistori ha aprovat inicialment l’informe tècnic que contempla diverses actuacions per condicionar el pas entre cases, resolent els problemes de captació de les aigües pluvials i limitant l’accés de vehicles. La voluntat és potenciar-lo com a itinerari de lleure i passeig a peu i en bicicleta, enllaçant-lo amb les rutes que surten del Parc Dalmau i cap a les serralades de la part alta de Calella.

El projecte tècnic que s’ha publicat al web municipal planteja un nivell d’intervenció molt bàsic per millorar la traça del camí i els tres accessos actuals. L’accés nord està situat al capdamunt del carrer Delfina Dolz –darrera el complex esportiu Tomàs Claramunt–, i serà apte per a vehicles. L’accés de llevant, està a tocar de l’entrada al Parc Dalmau; i el sud, a la rotonda del final del carrer Sant Quirze. Tots tres presenten una pendent molt elevada, que es planteja pavimentar per evitar l’erosió excessiva elevada del terreny i per conduir les aigües pluvials de manera eficient i segura.

Al tram central es limitarà l’amplada per ajustar-la al pas de persones, evitant que s’utilitzi com a zona d’estacionament. Per aconseguir-lo, el projecte assenyala la col·locació d’elements dissuassoris que quedin integrats paisatgísticament a l’entorn natural. Aquest és un aspecte destacat de l’estudi encarregat a l’empresa especialitzada Casa dels Ocells, i que ha estat supervisat pels serveis tècnics municipals de l’Ajuntament de Calella. S’indica que es conservarà tota la vegetació existent perquè “confereix una estètica i uns valors de paisatge de gran valor”.

Plànol del traçat del camí de Lletanies. Extracte del projecte redactat per Casa dels Ocells SL.

Plànol del traçat del camí de Lletanies

El projecte està actualment en tràmit. El Govern Municipal l’ha aprovat inicialment i un cop superat el termini d’exposició pública, se’n farà el definitiu valorant les al·legacions que s’hi hagin pogut presentar. El pressupost d’execució és de 143.000 euros, que no estan incorporats als comptes del 2021.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *