L’alcalde fa balanç de mandat amb un missatge d’agraïment a la ciutadania

Marc Buch00000003

“Calella està millor ara que en els últims anys”. Són les paraules amb les quals Marc Buch ha volgut tancar l’entrevista que ha concedit al programa La Ciutat, avançant el seu balanç personal del mandat municipal que l’ha portat fins a l’alcaldia de Calella. Ha posat de relleu la capacitat de resiliència i de superació de la població calellenca durant la crisi per la pandèmia de la Covid. Buch ha llançat un missatge positiu i de confiança col·lectiva i ha traslladat a la ciutadania que cal mantenir la il·lusió pels temps que venen. Ha assegurat que ell en té “molta”. L’alcalde presidirà aquesta tarda la que podria ser l’última sessió plenària del mandat municipal.

Marc Buch ha dit a La Ciutat que, a la pràctica, l’actual mandat municipal està acabat i n’ha fet balanç, posant sobretot de relleu l’esforç dels calellencs i calellenques per remuntar després de la pandèmia.

El mandat està acabat i agraeixo a tothom la feina feta. Però ho vull agrair a la gent de Calella perquè ens han donat una lliçó per la seva capacitat de superació. Hem viscut una pandèmia que ha causat dolor a moltes famílies, però col·lectivament ens n’hem ensortit. La ciutat ha mirat el dolor als ulls i li ha dit que vol seguir endavant, i està clar que s’ha superat i que Calella està millor ara que els últims anys.

L’alcalde ha dit que afronta amb molta il·lusió la campanya per a les municipals del 28 de maig i que hi està plenament dedicat, i que ho pot compaginar amb la feina d’alcalde a costa de perdre hores de son.

“El Govern continua governant”, ha afirmat hores abans de presidir la que podria ser l’última sessió del Ple Municipal del mandat municipal, referint-se a la crisi interna que va esclatar el setembre passat amb la seva proclamació com a cap de llista de Junts per Catalunya.

Avui es porta a aprovació la modificació del pressupost del 2023 i donar compliment als compromisos assolits amb Calella en Comú i Cs, a l’oposició. També per tirar endavant iniciatives pròpies, com ara el canvi de gespa del camp de futbol 7 del Tomàs Claramunt.

Per exemple, 170.000 a la partida de personal per aplicar la segona fase de la VLT, 500.000 per fer una campanya d’asfaltat i millora de voreres; 65.000 euros per a subvencions per a persones que hagin instal·lat plaques fotovoltaiques amb caracter retroactiu (…) En esports, que posem 65.000 per al canvi de gespa artificial de futbol 7 del Tomàs Claramunt perquè ja ha esgotat la seva vida útil.

Sobre la polèmica dels camions de recollida dels nous contenidors de la brossa, Buch s’ha alineat amb les declaracions del tinent d’Alcaldia Albert Torrent i ha assegurat que el servei s’està prestant sense problemes.

Ara vaig a fer una exageració: si els recollís amb un carro i un burro o un camió que compacti, a nosaltres ens és igual. Se’ls paga perquè ho reculli. L’empresa ha de trobar el sistema més eficient i quan més optimitzin els recursos més fàcil ho tindran per obtenir beneficis (…) Ara es recullen les restes sense problema.

En l’entrevista a La Ciutat, l’alcalde Marc Buch ha anunciat que dilluns vinent entrarà en funcionament la nova àrea de jocs inclusius del Passeig Manuel Puigvert, al costat del bar La Gàbia. Per tant, es compliran les previsions i s’hi podrà anar abans de Setmana Santa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *