Jornada per conèixer tota l’oferta de formació professional de l’Alt Maresme

JORNADA ORIENTACIÓ EDUCATIVA WEB 20230330

Estudiar formació professional és una opció que pren força. I a l’Alt Maresme, els centres educatius hi aposten amb una oferta ampliada, que incopora nous cursos que es van adaptant a tot tipus d’alumnat que finalitza els estudis secundaris i també al que demanda la societat. Aquest matí, a La Fàbrica s’hi celebra una jornada d’orientació amb la participació d’una vintena d’instituts de l’Alt Maresme. S’espera que al llarg del matí la visitin 1.500 nois i noies que estan en el moment de prendre la decisió de cap a on encaminar el seu futur.

L’Institut Bisbe Sivilla i Escoles Freta són dos dels centres que aquest matí participen a la sisena edició de la Jornada d’Orientació Professional que se celebra a la polivalent de La Fàbrica. Expliquen quina és la seva oferta: els primers molt vinculada a la restauració; els segons, de l’àmbit sanitari, informàtica, gestió administrativa o educació.

També es pot conèixer quins cursos s’imparteixen a Pineda de Mar, Santa Susanna, Sant Pol de Mar, Canet de Mar o Arenys de Mar, on hi trobem l’únic cicle sobre manteniment d’embarcacions de fusta que hi ha a Catalunya. El responsable és Pere Badalló, que posa de relleu la capacitació dels alumnes sobre un ofici artesanal que es podria perdre.

Als que els agradi treballar amb la fusta i la nàutica, un pèl més tradicional, pot venir a fer el cicle que consta d’un primer enfocat a aprendre l’ofici, tocar les eines i les màquines; i el segon, íntegrament al Port d’Arenys de Mar, treballant amb embarcacions reals per aprendre a fer el manteniment, reparacions; i fins i tot, un cop l’any, construir-ne una des de zero.

En alguns casos, és el mateix l’alumnat del centre qui fa de prescriptor i avui s’encarrega d’atendre els joves que visiten La Fàbrica per compartir la seva pròpia experiència amb la formació professional. La Janilca i l’Ivet són de la primera promoció del cicle de cures d’auxiliar d’infermeria que es fa a l’Institut Joan Corominas de Pineda de Mar i avui el seu missatge és totalment encoratjador.

A l’altre cantó, el Carles i l’Aleix, alumnes de Malgrat de Mar que avui han vingut a Calella per visitar la mostra formativa però amb les idees força clares.

L’oferta de formació professional del Maresme abraça molts àmbits i sectors, com les activitats eqüestres, patronatge i moda, perruqueria i estètica o cosmètica, producció agroecològica, instal·lacions elèctriques i automàtiques, o idiomes, amb la presentació de la cartera de cursos que s’imparteixen a l’Escola Oficial d’Idiomes que hi ha a Calella.

Des del Servei Educatiu de l’Alt Maresme, la tècnica docent del Centre de Recursos Pedagògics, Caro Meléndez, posa de relleu la importància de la formació encaminada a la capacitació laboral com una opció que permet integrar tot tipus de perfils d’estudiants.

Donar oportunitats a molts perfils d’alumnats que potser no seguirien el seu camí acadèmic o formatiu (…) Els cicles formatius et donen una titulació amb la que fas currículum i et pots inserir laboralment amb més facilitats, i això els obre una porta.

La Jornada d’Orientació Professional tancarà portes a les dues de la tarda, havent-se fet també al mateix espai presentacions de l’oferta dels diferents centres participants.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *