L’alcaldessa anuncia un ple extraordinari de rebuig a la sentència

Montserrat Candini convocarà als grups municipals de l’Ajuntament de Calella a una sessió extraordinària del Ple en la qual es portarà a aprovació una moció de rebuig a la sentència del procés. L’alcaldessa de Calella ha dit que se celebrarà en les pròximes 48 hores, a tot estirar dijous, i que el text que es presentarà és el que han consensuat l’Associació Catalana de Municipis i de l’Associació de Municipis per la Independència, de les quals Calella n’és membre. Candini s’ha mostrat afectada per les condenmnes imposades als líders de l’1 d’octubre, d’entre 9 i 13 anys de presó, pels delictes de sedició, malversació i desobediència.

Per l’alcaldessa de Calella, la sentència del procés no és un acte de justícia sinó l’expressió d’una venjança per part de l’Estat espanyol. Ha anunciat la convocatòria d’una sessió extraordinària del ple i d’accions de rebuig, que no ha concretat.

Convocaré un ple extraordinari en el termini de 48 hores, encara per determinar el dia i l’hora exacta, ho comunicaré als portaveus. A partir d’aquí aniran sorgint les diferents expressions i com s’entén la sentència. El meu sentiment és que avui no s’ha comunicat una sentència sinó quina és la venjança de l’Estat.

Candini s’ha mostrat perplexa per les penes imposades per fer possible l’exercici del dret a decidir que “és el més normal en democràcia”, ha dit Candini, qui ha recordat que ella mateixa va facilitar que s’obrissin espais per l’1 d’octubre.

Ha advertit de la ruptura emocional que la sentència pot provocar entre Catalunya i Espanya.

La paraula reconciliació és absolutament necessària en aquests moments. Com? Des de la no rancúnia, no venjança i imposició; i sí a favor de la democràcia, el dret a decidir i el respecte cap a totes els matisos ideològics.

L’alcaldessa de Calella (JxC) ha cridat a combatre la repressió política de forma cívica i pacífica.

A continuació, podeu recuperar íntegrament la intervenció de l’alcaldessa Montserrat Candini a l’especial informatiu de Ràdio Calella TV:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.