L’amnistia fa decaure la causa de l’1-O contra el calellenc Saül Gordillo

Imatge d'arxiu.

La defensa de Saül Gordillo ja ha demanat acollir-se a la llei d’amnistia publicada aquest dimarts al BOE. El periodista calellenc va ser acusat de desobediència per emetre l’anunci institucional del referèndum del 2017 quan era director de Catalunya Ràdio. Ara, el jutge haurà de resoldre la petició.

La llei de l’amnistia farà decaure la causa de l’1-O contra directors dels mitjans públics catalans per emetre l’anunci institucional del referèndum del 2017. Qui era director de Catalunya Ràdio en aquell moment, el calellenc Saül Gordillo, ja ha sol·licitat poder-se’n beneficiar. El periodista va ser processat per desobediència per emetre la campanya publicitària que cridava a votar el primer d’octubre, juntament amb una trentena de persones dels mitjans públics i alts càrrecs de la Generalitat relacionats amb el sector de la comunicació.

En el cas particular del calellenc, s’enfrontava a una inhabilitació de càrrecs públics i una multa econòmica. En ser responsable de la ràdio pública catalana no se l’acusava de malversació, ja que la Generalitat no havia pagat per emetre la campanya. Aquest fet, segons la defensa, obre un escenari “evidentíssim” a què serà amnistiat. Carles Monguilod, advocat de Gordillo, ha mostrat la seva convicció a RCT “si no se li apliqués l’amnistia, seria gairebé prevaricar”.

La llei es va aprovar el mes de febrer al Congrés dels Diputats, amb aprovació definitiva el 30 de maig i ha estat publicada aquest dimarts al Butlletí Oficial de l’Estat. El mateix dia, la defensa de l’ex director de Catalunya Ràdio ja ho va sol·licitar. Ara queda pendent que resolgui el jutge, un tràmit que encara no té calendari.

Un cop hi hagi la resolució del jutge, Gordillo quedarà fora de la causa de l’1-O. Juntament amb ell, l’amnistia també beneficiarà als càrrecs del Govern i altres professionals del sector de la comunicació que van ser encausats i investigats per suposats delictes de malversació, desobediència, falsedat, revelació de secrets o prevaricació pels preparatius del referèndum del 2017.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.