L’ANC Calella anuncia que no farà cap acte per la Diada

diada11set2013

Aquest 2020 tindrem la Diada més atípica dels darrers anys. El coronavirus ha impedit poder celebrar la multitudinària i tradicional mobilització a Barcelona. Les mesures decretades recentment pel govern català ho impossibiliten. Malgrat tot, l’Assemblea Nacional Catalana i en col·laboració amb Òmnium Cultural i AMI, han organitzat una sèrie d’actes que es combinaran amb mobilitzacions presencials i virtuals. Les entitats sobiranistes continuen plantejant una manifestació reivindicativa, però descentralitzada, amb concentracions davant d’edificis de l’Estat. La Diada d’enguany, que tindrà el lema ‘El deure de construir un futur millor, el dret de ser independents’, vol tornar a demostrar que «la independència és possible i més necessària que mai».

A Calella, la territorial local de l’ANC-Calella per la Independència, ha decidit suspendre els tradicionals actes, com la marxa de torxes i la revetlla. Tampoc assistiran a les concentracions de Barcelona. El seu portaveu, Josep Barri, ha argumentat que ho fan per seguretat i responsabilitat.

Aquest any i com cada any, teníem inicialment la previsió de fer els actes que fem habitualment, com la marxa de torxes i la revetlla del dia 10 i després adherir-nos a la manifestació unitària de Barcelona. Aquest any les mesures són molt estrictes i ens ho impedeixen. Per la nostra estructura de territorial ens fa impossible que nosaltres puguem garantir la seguretat que s’ha de donar en aquests moments en una concentració.

Malgrat aquests actes que l’ANC ja té preparats, la celebració de les protestes estarà pendent de la situació dels contagis per coronavirus a Catalunya i de les normes sanitàries que es decretin per a aquells dies. En tot cas, Barri, anima, com ja va fer la presidenta de l’assemblea fa uns dies, a sortir al balcó a les 17.14 h, encara que no ha detallat què s’hi farà.

Si tot canvia, i l’evolució és desfavorable, hi ha un pla B que és sortir als balcons a les 17.14 h. Hem de seguir reivindicant la diada encara que sigui des dels balcons amb les nostres senyeres, estelades i les samarretes que seguim venent des de l’ANC.

Tot i que a Calella no hi haurà cap acte, al Maresme sud es preveu fer una concentració estàtica a totes les estacions de Renfe llarg de la Nacional-II, des del Masnou fins a Canet. L’actual situació sanitària i les mesures recomanades a prendre per qualsevol acte públic, suposarien una estricta organització que ara com ara l’ANC Calella considera que no estan en disposició de garantir.

A Calella hem vist que era complicat trobar un edifici de titularitat estatal per concentrar-nos. Al Maresme sí que hi havia una proposta, que si tot va bé seguirà endavant, que és fer una mena de via catalana a través de concentrar-se davant les estacions de Renfe. Es farà de Masnou fins a Canet. Tot el que és l’Alt Maresme per l’estructura de les territorials ho hem vist més complicat de poder-ho fer, per tant no ho farem.

Enguany, l’assemblea també ha dissenyat la samarreta commemorativa de la Diada. Es poden aconseguir al local de Calella per la Independència de dilluns a divendres de 18 h a 20 h i els dissabtes d’11 h a 13 h. La venda de samarretes i marxandatge són una part fonamental del finançament de l’entitat i les territorials.

S’activa la Xarxa Independència, el cantó més solidari de la Diada

Es tracta de la mobilització virtual que estan impulsant ANC i Òmnium per reduir la concentració de gent. L’objectiu és crear una xarxa virtual que mostri la implantació de l’independentisme a Catalunya. Es farà a través del web xarxaindependencia.cat, una plataforma per recaptar diners per fer front a l’emergència social i econòmica del país. Per participar cal comprar un Codi QR, que també podreu trobar al local de la territorial de Calella, i que donarà accés a diversos enllaços. Un cop allà es podrà decidir on es vol donar els diners que podran anar destinats alguns dels sectors més tocats per la pandèmia, com la salut o la cultura.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat