L’associació Cor i Orquestra Harmonia obrirà escola de música a les instal·lacions de l’Escola Pia

L’Aula Musical Harmonia obrirà el pròxim curs a l’Escola Pia. És el nou projecte de l’associació Cor i Orquestra Harmonia que s’oferirà com un extraescolar, també per a alumnes d’altres centres educatius de Calella. Hi haurà classes d’iniciació i llenguatge musical per als més petits, fins a solfeig, cant o tot tipus d’instruments. Ja s’han obert inscripcions però hi haurà temps fins a principis de setembre, quan les famílies tinguin més lligats els horaris.

L’Escola Pia de Calella fa una aposta per la música de cara al pròxim curs escolar. Ha arribat a un acord amb l’Associació Cor i Orquestra Harmonia per posar en marxa uns nous extraescolars que s’impartiran a les instal·lacions del carrer Sant Pere i que s’obriran a tots els nens i nenes de la ciutat. Serà el primer pas que farà la nova Aula Musical Harmonia, que conviurà amb l’Aula Musical Can Salom, on s’hi fan els assajos del cor i l’orquestra que dirigeix Albert Deprius.

En una entrevista al programa La Ciutat, ha explicat que la seva idea és escampar l’amor per la música entre els escolars de Calella amb un projecte que neix amb vocació de fer-se gran i arribar a crear un cor infantil de la pròpia escola.

Tenim la seu a Can Salom, com sempre, mantenim la tradició però ens obrim a l’Escola Pia on oferirem també classes exclusives per als seus alumnes però també per d’altres escoles de Calella (…) El primer any esperem captar l’atenció dels més petits i, a partir d’aquí, créixer i fer projectes de més nivell: crear una orquestra d’alumnes, un cor propi de l’escola… És un projecte que anirem construint mica en mica.

A l’Aula Musical Harmonia es faran tot tipus de classes per a nens i nenes de totes les edats. Des d’iniciació i sensibilització, llenguatge musical, cant, solfeig, i instrumentals de piano, saxo o violí, entre d’altres. Es faran fora de l’horari lectiu a les aules de l’escola, però sota la gestió de l’associació Cor i Orquestra Harmonia.

L’associació és qui gestionarà l’escola de música: qui ho coordinarà i dirigirà, qui cobrarà els rebuts dels alumnes i pagarà els professors. Amb l’avantatge que, pel fet de disposar de l’orquestra i tot el ventall d’instruments, tenim professors per ta tots els instruments.

Les inscripcions ja estan obertes, amb avantatges per als alumnes de l’Escola Pia, que no hauran de pagar matrícula i tindran un descompte en les quotes mensuals. Els interessats hi poden contactar enviant un correu electrònic a l’adreça aulamusicalcansalom@gmail.com o trucant al telèfon 667 720 799.

Els assajos de “Madamma Butterfly” a l’Escola Pia

El Cor i l’Orquestra Harmonia ha traslladat els assajos de l’obra Madama Butterfly que s’estrenarà el 5 de juliol a les instal·lacions de l’Escola Pia. Fa mesos que van desistir d’utilitzar el primer pis de Can Salom arran de la denúncia per contaminació acústica que va presentar una veïna.

Albert Deprius ha revelat que abans de buscar un nou emplaçament van valorar la possibilitat d’insonoritzar l’espai, però que ho van descartar llavors perquè se’ls anava de pressupost. Ara, ho han tornat a posar sobre la taula.

Des del primer moment vam fer gestions per insonoritzar i climatitzar la sala del primer pis però va quedar aturat. Ara ho tornem a intentar per trobar la fórmula per fer-ho. Nosaltres com a associació no ens podem permetre el luxe de pagar-ho però estem mirant si a través d’una subvenció de l’Ajuntament o el propietari podem recuperar l’espai.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *