L’Associació de Comerciants presenta al·legacions contra el projecte de l’Aldi

Representació de l'edifici resultant del projecte del nou supermercat

El nou projecte de construcció d’un supermercat de la cadena Aldi a la zona de l’hospital preocupa a l’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial, que ha decidit presentar-hi al·legacions en defensa dels seus associats i del comerç local. En un comunicat que l’entitat ha fet públic a les últimes hores, els comerciants comparteixen la inquietud que els genera l’obertura de la nova superfície per l’estratègia comercial que segueix -amb ofertes “molt agressives”, s’indica en l’escrit- i l’impacte que això pot tenir sobre les botigues de Calella, especialment en moments de màxim potencial de venda. També posen damunt la taula la incertesa sobre quina serà la disponibilitat de places d’aparcament per a ús públic.

Els comerciants han fet el pas de presentar al·legacions al projecte del nou supermercat a l’actual aparcament Hospital 2 després d’haver consultat als associats sobre l’impacte que creuen que pot tenir en el seu negoci i haver rebut una resposta “clarament negativa”. Ho han fet emparant-se en els seus propis estatuts, segons els quals la funció de l’associació és representar i defensar els interessos dels associats davant de tercers.

Calella Centre Comercial exposa la seva preocupació per l’impacte que entreveuen que tindrà l’estratègia comercial d’Aldi en diferents sectors i establiments, especialment en moments de màxim potencial de venda. Quant a l’oferta de places d’aparcament que resulti del projecte, l’associació empresarial indica que moltes d’elles quedaran supeditades a l’ús del supermercat ja que els clients hi podran deixar el cotxe a cost 0.

El comunicat finalitza reiterant la preocupació dels comerciants sobre com aquesta nova superfície pot afectar la rendibilitat de la xarxa de botigues de Calella.

 

Un supermercat de 1.178 metres quadrats en planta baixa, i dues de soterrades per a aparcament

L’arribada de l’Aldi a Calella passa perquè s’aprovi definitivament la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana Municipal que va impulsar l’anterior Govern Municipal. En el marc de la negociació amb els promotors, l’executiu local va treure’n el compromís de tenir el dret a construir-hi tres plantes al damunt -el dret a vol- per destinar-los a usos municipals.

Segons el projecte, l’establiment ocuparà 1.178 metres quadrats del total del solar, que té una superfície de 2.945,05 metres quadrats. L’Aldi estarà a la planta baixa i sota seu, i a càrrec dels promotors, es construiran dues plantes d’aparcament soterraDes amb un total de 144 places. La meitat seran gestionades per Gestvia, que es guarda l’opció de compra futura.

Des del Govern Municipal s’ha informat que el projecte ha rebut els informes favorables de Territori i Mobilitat. Queda ara pendent d’aprovació definitiva, un cop s’hagin resolt les al·legacions que s’hagin presentat dins de termini.

La tramitació de la modificació urbanística va prosperar gràcies als vots dels partits del Govern, Junts per Calella i del PSC, i del suport del regidor de Ciutadans. La resta de l’oposició, Esquerra, Calella en Comú i la CUP, s’hi han oposat des de l’inici.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *