L’ATC reclama més coherència al Govern català i demana solucions mig termini

L’Associació Turística de Calella alerta de la preocupant situació que es produirà a partir de demà amb el tancament del sector de la restauració per un període de 15 dies. La presidenta de l’ATC, com a entitat que defensa els interessos dels sectors del turisme, la restauració i el comerç, en una entrevista al programa La Ciutat, ha reclamat més coherència a les autoritats a l’hora d’aplicar restriccions i també més solucions a mig termini per a les empreses. De fet, des de l’ATC apunten que amb aquesta nova aturada, i si no es reben més ajudes, molts establiments no podran tornar a apujar la persiana.

Sònia Hernández, la presidenta de l’ATC, ha demanat coherència a les autoritats a l’hora d’aplicar les mesures. I ha posat el focus en les trobades que es produiran ara als domicilis sense cap mena de control.

Em sap molt de greu però estan fent les coses a mitges. No permeten a la restauració que treballi, amb aforaments limitats, però la gent pot fer trobades a casa. Això no ajudarà a controlar l’expansió. La gent està més controlada en els establiments que fan bé la seva feina i vetllen per complir la normativa que no pas a casa. Hi ha coses que no les acabo d’entendre.

Hernández ha explicat que una de les altres preocupacions que té el sector és sobre si seran realment només 15 dies els que s’acabin aplicant o s’allargarà. Davant d’això demana més ajudes a mig-llarg termini, i no tant a curt termini com les que s’estan proposant.

Què passarà d’aquí a 15 dies més? Per això demanen ajudes a mig termini, mesures que donin tranquil·litat a les empreses i les permetin treballar amb visió i optimisme. Només volem fer la feina ben feta i tenir una tranquil·litat dins la situació en la qual ens trobem.

Davant d’aquest nou escenari, l’ATC alerta que la situació en el sector és molt preocupant i que amb aquestes noves restriccions molts establiments d’aquí a 15 dies potser no poden tornar a obrir.

Molts establiments acabaran tancant. No puc dir noms, però en general ja es veu. Camines pel carrer Església i quants comerços no han pogut aguantar i estan amb la persiana abaixada? Ara hi haurà molts establiments que seguiran amb aquesta tònica d’haver de tancar perquè no podran aguantar-ho.

Per la seva part, el president de l’Associació de Comerciants de Calella s’ha mostrat comprensiu amb les noves restriccions, però ha demanat que no vagin més enllà d’aquests 15 dies.

Josep Maria Gallart, durant la tertúlia a La Ciutat, ha dit que espera que totes aquestes mesures siguin suficients per frenar l’evolució de la corba i poder tenir una campanya de Nadal “correcte”. I ha defensat que cal lluitar contra la crisi sanitària, però també contra la crisi econòmica.

Al final estem lluitant per una crisi sanitària que deriva en una econòmica. És allò que si no tenim salut, no tenim diners, i si tenim diners, no tenim salut. Entenc que les decisions que poden estar prenent des del Govern no són fàcils d’assumir. Ara sí que s’esdevé una crisi en el comerç bastant forta. Tot i que, val a dir, que si aquestes mesures són efectives, potser podem tenir una campanya de Nadal correcte, ja no dic bona.

El president de l’Associació de Comerciants ha afegit que espera poder arribar al mes de desembre amb una situació estable del control de la pandèmia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *