L’atur de setembre a Calella puja fins l’11,10%

Les dades d’ocupació del mes de setembre indiquen un increment de l’atur a Calella del 8,53% respecte el mes d’agost. 80 calellencs i calellenques han passat a enguixir la llista de persones aturades inscrites a les oficines d’ocupació, deixant la xifra total en les 1.018 perones. Això representa un atur de l’11,10%. La lectura positiva és que la situació local ha millorat respecte l’any passat: la xifra és un 2,58% inferior al registre de setembre del 2018.

Al conjunt de la comarca del Maresme, la taxa d’atur s’ha situat en l’11,77%, que representa un increment de l’1,92%, molt per sobre la mitjana catalana. Segons recull el Repor d’Atur del mes de setembre publicat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la comparativa intermensual constata un increment de la desocupació en tots els sectors, excepte la construcció.

L’atur maresmencs es caracteritza per la seva forta feminització -el 58% dels demandants són dones-. A nivell local, els municipis que tenen menys desocupació són Tiana, Alella i Cabrera de Mar, on la taxa és inferior al 7%. En canvi, els que tenen registres superiors al 14% són Tordera, Santa Susanna, Sant Cebrià de Vallalta i Pineda de Mar, que un mes més destaca com la població de la comarca més afectada per la desocupació.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *