L’AVAH continuarà amb tots els seus programes gràcies a l’augment de les donacions

La pandèmia ha agreujat la situació preocupant que ja vivia el tercer sector. Entitats i associacions s’han quedat enguany sense poder organitzar les activitats anuals que els hi eren vitals per poder recaptar fons i subsistir. De fet és el cas de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH) de Calella que enguany s’enfronta a unes pèrdues de 30.000 euros. Durant aquest 2020 l’entitat tan sols ha pogut organitzar el tradicional vermut solidari de l’Hospital i amb les restriccions imposades per la Covid. El president de l’AVAH, Josep Puig, ha explicat al programa La Ciutat que gràcies a les múltiples donacions que estan rebent, tant de particulars, com d’empreses i fundacions, podran continuar desenvolupant tots els seus programes. De fet Puig ha destacat la donació de 10.000 euros durant quatre anys que els ha fet la Fundació Obra de Maria.

L’AVAH té un pressupost per aquest 2020 d’uns 140.000 euros, quan en altres anys, sense pandèmia, era de 175.000 euros. L’associació ha viscut, com tothom, un any negre i és que pràcticament han hagut de suspendre totes les activitats que tenien previstes, com la mostra de plats casolans o el mercat solidari de segona mà. Unes activitats que servien per a l’entitat per recaptar fons. De fet aquests ingressos són imprescindibles per finançar els 5 programes que desenvolupen els seus professionals i voluntaris. Però gràcies a les múltiples donacions que han anat rebent al llarg de tots aquests mesos tancaran l’any amb unes xifres prou esperançadores. Unes donacions entre les quals destaca la de la Fundació Obra de Maria els donarà 10.000 euros durant quatre anys.

Hem tingut una pluja de petits donatius que no estaven previstos i ens ha ajudat a pujar la caixa. Enguany també hem tingut una donació d’una fundació de 10.000 euros durant 4 anys. Ajuntament també ens han ajudat molt i sobretot hem intentat estalviar en despesa, tot i que la nostra despesa més gran és el personal.

A més de fer mans i mànigues per refer el seu pressupost a l’actual context de pandèmia, l’AVAH també ha hagut de readaptar tots els seus programes. Durant els mesos de confinament tot es va aturar, però van continuar de manera telemàtica, com és el cas de l’Encenall. Ara, es plantegen fer una cosa similar en col·laboració amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Els voluntaris de l’hospital faran un acompanyament als pacients grans o que viuen sols de manera telefònica.

Amb vista que la cosa no millorava, aquest setembre vam decidir formar als voluntaris de l’hospital perquè puguin fer atenció telefònica als pacients que ens derivin des del Departament de Treball Social de la Corporació. Des d’aquesta setmana assistirem a gent gran o gent que viu sola per ajudar-los. Això és el que faran ara els voluntaris, els pallassos de moment no poden reprendre la seva activitat, però estem estudiant a veure si poden fer alguna actuació online i que els nens ho puguin veure a través d’una tablet.

De cara els propers mesos, l’AVAH només es planteja un objectiu: no reduir les activitats assistencials, com l’Encenall. Puig reconeix que els membres d’aquest programa són els que més han patit les conseqüències del confinament. Assegura que malgrat que les coses es fiquin més lletges, no s’aturaran, encara que hagin de tornar a donar suport online o telefònic.

En l’actualitat l’associació compta amb prop de 35 voluntaris. Puig fa una crida a trobar-ne més voluntaris però recorda que per ser-ho cal un compromís d’hores setmanals i formació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *