Puja a 77 el nombre de persones ingressades per Covid a Calella

Àrea d'hospitalització del Sant Jaume de Calella
Àrea d'hospitalització del Sant Jaume de Calella

Augmenta la pressió assistencial de pacients amb positiu per coronavirus als centres calellencs de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que aquest dilluns ha publicat l’actualització de les dades d’incidència de la pandèmia. Si el dijous 21 de gener hi constaven 61 persones ingressades, aquesta setmana ja són 77. Un increment de 16 casos que confirma la tendència a l’alça de les últimes setmanes. Cal destacar la mort de 6 pacients, 3 al Sant Jaume i altres 3 al sociosanitari.

Aquest dilluns a la tarda s’han actualitzat les dades de pacients positius per coronavirus als centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que constaten un augment respecte l’últim informe de finals de la setmana passada.

Actualment hi ha 43 persones a l’Hospital de Calella, on en els últims quatre dies s’han registrat 22 nous positius i s’han donat 6 altes. Una d’elles per fer el trasllat a un altre centre sanitari.

Al sociosanitari, i respecte el recompte del dijous 21 de gener, s’han produït 9 entrades noves i s’han donat 2 altes.

Tenint en compte tots els centres de la Corporació, el nombre de professionals positius i en aïllament per la Covid-19 és de 76 persones.

La taxa de reproducció de l’epidèmia cau per sota de l’1

Per primera vegada en moltes setmanes, la taxa de reproducció de l’epidèmia a Calella ha caigut fins els 0,92 punts. Això vol dir que cada persona infectada no arriba a contagiar-ne una altra. Per tant, la pandèmia ja no es troba en fase expansiva.

mapa calella web

L’altra dada epidemiològica de referència, l’índex de rebrot, també recula fins els 720 punts, encara a en un llindar de risc molt alt.

Segons dades elaborades pel grup de recerca BIOCOM-SC de la UPC, en els últims set dies s’han diagnosticat 83 casos Covid a Calella. L’acumulat de les últimes dues setmanes arriba als 177.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *