L’AVAH suspèn la 39a mostra de plats casolans

plats_casolans_2019

L’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital de Calella ha anunciat que enguany no es podrà fer la 39a mostra de plats casolans, que tradicionalment es feia per Fira i Festa Major. Les noves mesures decretades per frenar l’expansió de la Covid-19 impossibilita celebrar l’esdeveniment amb normalitat. El president de l’AVAH, Josep Puig, ha explicat a Ràdio Calella TV que la concentració de gent que aplega la mostra, faria molt difícil seguir les mesures de seguretat.

Puig ha assegurat que fer la mostra de plats casolans, com tradicionalment s’ha fet, ara mateix és impossible. Afegeix, a més, que enguany potser hi ha persones que no els hi fa gràcia comprar un plat que ha manipulat un altre.

Les mesures de seguretat establertes ens impedeixen fer-ho. És gairebé impossible. A la gent li agrada voltar, fan la cua pel tiquet que suposa grans aglomeracions… Fer-ho ben fet no és viable ara mateix. A part que, amb tot això de la Covid-19, potser hi ha gent que no li fa gràcia comprar un plat que ha fet una altra persona. Si ho fem, ho faríem malament, i sobretot per la concentració de gent que reuneix…

A causa de la cancel·lació, i el que suposa per a l’entitat no poder rebre els ingressos que n’obtenien de l’activitat, enguany han ofert la possibilitat als participants de l’any passat, i que així ho vulguin, poder fer un donatiu a l’equivalent del plat cuinat durant la passada edició.

Sempre donem una fotografia del plat de l’any anterior a la persona o restaurant que ens l’ha portat. El que hem demanat aquest any juntament amb la carta és si volen fer un donatiu equivalent al que va costar el plat l’any anterior. Per nosaltres tots aquests diners de les activitats ens són molt necessaris per seguir endavant amb els nostres programes sanitaris.

I és que el 2020 ha estat un mal any per a tothom, però sobretot per a entitats com l’AVAH. Enguany per culpa de la Covid-19 no han pogut fer cap de les múltiples activitats que durant tot l’any organitzen per recaptar fons. Aquests ingressos són imprescindibles per finançar els 5 programes que desenvolupen els seus professionals i voluntaris. És per això que Puig anima a tothom a fer una donació per petita que sigui i agreix a les múltiples persones que durant aquests mesos els han ajudat.

Enguany no hem pogut fer cap activitat de les moltes que havíem de fer. Els ingressos que obtenim de les activitats són necessaris per seguir els programes en marxa. Sí que és cert, que l’Ajuntament ens ha ajudat una mica més i també hem rebut més donacions de particulars. Però ha estat sequera total aquest any. Si no podem cobrir el pressupost, pot ser l’any que ve haurem de disminuir alguna activitat i això no ho volem fer.

El tradicional vermut, en l’aire

El tradicional vermut solidari de l’Hospital està ara mateix en l’aire. Tot i que els seus organitzadors tenen la voluntat de poder dur-lo a terme, les mesures decretades per frenar l’expansió de la Covid-19 pràcticament ho fan molt difícil. Malgrat no poder-se fer en el format habitual, Puig avança que intentaran poder adaptar-lo a les noves restriccions.

Tal com ho fèiem cada any no podrà ser. Estem intentant ara mirar de quina manera podem fer alguna cosa. Hem de poder combinar la seguretat amb poder-ho fer. En aquest moment no puc dir ni sí ni no. Ara estem mirant de quina manera ho podem fer que valgui la pena, perquè això ho fem perquè ens quedin alguns diners per l’associació i poder pagar als nostres professionals i les despeses.

Ara estan a l’espera de poder acabar de prendre una decisió, que es podria fer pública a tot estirar a finals de la setmana vinent.
A principis de juny, amb l’anunci de la cancel·lació de la Fira l’alcaldessa de Calella va assegurar que el tradicional vermut es muntaria al Passeig Puigvert i passaria a formar part dels actes de la Festa Major de la Minerva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat