L’equip de l’Escola Pia, semifinalista de la lliga de debat de la Xarxa Vives d’Universitats

L’Escola Pia de Calella s’ha distingit com un dels quatre millors centres dels territoris de parla catalana en la competició d’oratòria que va tenir lloc a finals de la setmana passada a la Universitat Jaume I de Castelló. L’equip format per Asha Aguilar, Aina Bresolí, Ferran Negre i Aina Picas, tots alumnes de 2n de Batxillerat, ha arribat a les semifinals de la lliga de debat de Secundària i Batxillerat que organitza la Xarxa Vives d’Universitats, a un pas del debat definitiu. Valoren molt positivament el resultat obtingut i asseguren que és fruït d’un treball de mesos que han fet al costat del coordinador de Batxillerat, Joan Gallart, que també els va acompanyar en aquesta experiència que coincideixen ha estat molt enriquidora. També s’hi va desplaçar el director de l’escola, Jose Martín, per donar-los suport.

D’entre 194 centres educatius i 5.000 alumnes de Secundària i Batxillerat del Principat, País Valencià, Illes Balears, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, Andorra i Sardenya; l’equip de l’Escola Pia de Calella amb Asha Aguilar, Aina Bresolí, Ferran Negre i Aina Picas, ha quedat entre els quatre primers de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. Una competició d’oratòria que té per objectiu potenciar l’ús de la paraula, l’intercanvi i la confrontació d’idees a l’entorn d’un tema d’actualitat polèmic, utilitzant la llengua pròpia, el català.

En aquesta edició, es demanava defensar posicionaments a favor i en contra d’una qüestió relacionada amb la intel·ligència artificial. L’equip d’alumnes van superar la fase local a la Universitat Internacional de Catalunya, a la que van representar a la fase final disputada a la Universitat Jaume I de Castelló. Van passar la primera jornada d’eliminatòries però es van quedar a la segona, quedant semifinalistes.

Asha Aguilar, Aina Bresolí, Ferran Negre i Aina Picas han compartit a través de Ràdio Calella TV la seva valoració sobre l’experiència, abans d’endinsar-se de nou en l’activitat acadèmica, que ara passa pels finals i després centrar-se en la selectivitat. Escolteu-la en l’àudio que teniu a continuació:

L’equip també ha agraït el suport del coordinador de Batxillerat, Joan Gallart, que els ha acompanyat i guiat en el treball per preparar la competició, i del director de l’Escola Pia, Jose Martín, que va desplaçar-se a Castelló per donar-los suport per la final.

La Xarxa Vives d’Universitats disposa d’un canal de Youtube on podeu recuperar els debats de la fase final de la lliga que es van retransmetre. Aquest és un dels que va comptar amb la participació de l’Escola Pia de Calella:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *