Les agències de viatges recomanen arribar a l’aeroport cinc hores abans per no perdre el vol

@324.cat

Fins a cinc hores d’antelació per assegurar-se pujar a l’avió. Aquest és el recurs d’alguns dels passatgers que avui eren a l’aerport del Prat, després de dos dies de vaga de zel del personal de control de seguretat i el que recomanen les agències de viatges. Les cues d’espera als controls de l’ aeroport del Prat han arribat avui a superar la hora d’espera.

La T1 del Prat ha quedat desbordada per l’acumulació de passatgers des de les 10 del matí.
La situació ha arribat a generar grans moments de tensió a partir de mig matí quan els afectats no veien solucions.
El d’avui era el tercer dia de vaga consecutiu dels controladors de seguretat, de l’empresa EULEN, concessionària d’aquest servei.
David Ballesteros, responsable de Transfer de l’Agència de viatges Blau Marí, recomana doblar el temps habitual d’antelació per anar sobre segur. Tot i això, de vegades no és garantia quan la situació és de col.lapse.

«Per molt que arribis abans, si tens un tap, ara fa uns dies que a la Terminal 1fins i tot sortien de la mateixa Terminal. Els principals embussos que es fan es per l’equipatge de mà i després els dels carnets d’ identitat, però als equipatges de mà és on més s’origina. Per molt que arribis abans fins que no s’obrin les comportes del teu vol no pot fer res. Seria reclamar a l’empresa de viatges, a la de seguretat o a AENA»

L’ origen del conflicte és la reclamació de més personal i formació per part dels treballadors de EULEN per poder dur a terme la seva feina.
Una situació que fa difícil reclamar perquè hi ha un conflicte de responsabilitats.

«S’ hauria de provar a reclamar, però ja sabem com són aquestes coses que van lentes i a part, és un problema més intern de l’empresa de seguretrat (EULEN) que té contractada AENA. I AENA no es vol fer càrrec perquè clar és problema seu però no ho volen reconèixer en part perquè ho tenen contractat i de la seguretat s’encarrega una empresa totalment diferent. Això és un tema intern que s’ ha anat allargant i ara s’ originen cues»

Des de dilluns els treballadors fan vaga de zel. Aquest un fet que provoca llargues cues per accedir i passar els controls de viatgers i els equipatges. Una situació que es podria cronificar si el proper divendres treballadors i empresa no arriben a un acord. Els treballadors han convocat una vaga indefinida a partir del proper dia 4 d’agost, pels dilluns, divendres i diumenges.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *