Les ambulàncies portaran les llums blaves

El govern espanyol va aprovar el diumenge 1 de juliol la llei perquè les ambulàncies i tots els cossos d’emergències puguin dur les llums blaves, enlloc de les taronges.

El govern espanyol ha trigat 50 anys en posar-se al dia i canviar el reglament perquè els rotatius de les ambulàncies siguin de color blau, una reivindicació dels serveis sanitaris. D’aquesta manera, Espanya s’equipara a la resta de països europeus. Fins ara, els únics que podien portar els rotatius de color blau eren els cossos policials i, més recentment, els camions de Bombers.

Un dels tècnics d’ambulàncies de l’Hospital Sant Jaume de Calella, Òscar Maldonado, ha explicat que els vehicles intercalaran els dos colors de llums i ha afirmat que els sembla una bona mesura perquè es pugui identificar millor a tots els vehicles que realitzen serveis d’emergències.

Tot canvi sempre anirà a millor, de fet, se’ns veurà més. El servei no canviarà, però ens equiparem a la resta d’Europa i tot el que sigui visibilitat per nosaltres és millor. També és veritat que tots els vehicles de trànsit i tot són taronges, llavors a nosaltres ens va bé per una certa rellevància. Tot el que sigui per millorar és bo.

Aquesta llei no respon a un simple tema estètic. El que es busca amb aquesta mesura és que hi hagi una homogeneïtat i que resulti més segur i fàcil identificar que es tracta d’un vehicle en servei d’emergència al qual hem de facilitar el pas, com són cossos policials, Protecció Civil, Bombers, ADF i ambulàncies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *