Gestaigua tindrà un fons extra de 52.000 euros per afrontar l’impacte de la Covid-19

L’Ajuntament de Calella i Sorea, els dos socis de l’empresa Gestaigua, no es repartiran els beneficis del 2019 sinó que reservaran els diners, aproximadament uns 52.000 euros, en previsió a les necessitats que apareguin com a conseqüència de la crisi provocada per la pandèmia. És el que va acordar ahir el Ple Municipal, que va aprovar per unanimitat dels partits del Govern i de l’oposició la proposta presentada per Calella en Comú i Esquerra. Durant l’estiu, els dos partits han estat alertant del sotrac financer que podria patir l’empresa municipal de l’aigua per l’impacte que la pandèmia tindrà entre les famílies calellenques.

S’ha imposat la prudència a l’hora de tancar la planificació pressupostària de l’empresa municipal de l’aigua. És el que han estat reclamant els grups de Calella en Comú i d’Esquerra durant aquest estiu, que insistien en la necessitat de crear una reserva voluntària amb els 52.000 euros de beneficis del 2019. L’actual context de crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 està impactant ja en les famílies calellenques i, de retruc, en l’activitat de Gestaigua.

Sebastián Tejada, portaveu de Calella en Comú:

Pensem que aquest any seria perjudicial repartir dividends per la pròpia empresa, que ha d’afrontar una davallada dràstica de consum i, per tant, facturació; un increment previsible i ja confirmat de la morositat i un previsible increment de costos.

Míriam Sellés, regidora d’Esquerra:

Proposem que aquest any, enlloc de repartir dividends entre el soci privat i el públic, es faci aquesta reserva voluntària en previsió d’una davallada d’ingressos i per tal d’incrementar el fons social.

La resta de partits de l’oposició van avalar els arguments exposats pels grups promotors de la proposta, aprovada ahir per unanimitat.

Guillermo Gomis, portaveu de Ciutadans:

Quant al difícil futur financer de l’empresa Gestaigua per la situació creada per la Covid-19, els motius són suficientment justificats per crear una reserva voluntària en previsió de pèrdues comptables en els propers exercicis.

Des de la CUP, la portaveu Núria Freixas va aprofitar el debat plenari per recordar que el seu partit no té actualment representació al Consell d’Administració de Gestaigua i que no hi podran participar fins a la segona meitat del mandat municipal.

Una empresa pública com Gestaigua, participada en el 51% per l’Ajuntament de Calella, hauria de tenir representació de tots els partits amb representació municipal. Per això no ens hi hem sumat però evidentment hi votarem a favor.

També el Govern Municipal de Junts per Calella i el PSC va recolzar la proposta, sobre la qual no s’havien pronunciat amb anterioritat a la sessió plenària d’ahir. El tinent d’Alcaldia Albert Torrent va exposar que la idea l’estaven treballant des de principis d’agost i que concretament passa per tornar a convocar el Consell d’Administració de Gestaigua per reformular els comptes.

Que es convoqui el Consell d’Administració amb aquest únic punt per tal de reformular la proposta de comptes, i elevar-la a la Junta General, que es podria celebrar el mateix dia.

La repartició dels dividends de Gestaigua del 2019 ha estat una de les polèmiques polítiques de l’estiu, fins al punt que Calella en Comú i Esquerra van registrar una petició per celebrar un ple extraordinari per abordar la seva proposta, però que finalment van retirar en constatar que la Junta General, que és qui en té l’última paraula, no es reuniria abans de la sessió d’ahir.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *