“Les dones emprenedores han de superar dificultats que els homes no tenen”

La presidenta de l’Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries, Núria Viñas, ha denunciat la falta d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes en l’àmbit laboral. Ha assistit aquest matí a l’acte de signatura del conveni amb l’Ajuntament de Calella pe desenvolupament del programa Dones pel Futur, que ofereix assessorament, formació i acompanyament individualitzat i col·lectiu a emprenedores. Calella té un dels dos grups activats al Maresme -l’altre funciona sota el paraigües del Consell Comarcal-, en el qual hi participen una vintena de dones seleccionades des de les àrees de Promoció Econòmica, Política Social i Igualtat. Tindran l’oportunitat d’entrar en el programa estatal Gira Mujeres que promou Coca-Cola Foundation amb l’objectiu de motivar i oferir coneixements d’emprenedoria. Si el seu projecte resulta seleccionat, poden accedir a un ajut de 3.000 euros, a fons perdut.

Núria Viñas afirma que la funció d’associacions i grups de suport a les dones continua sent encara molt necessari. És això el que posen en pràctica a través del programa Dones pel Futur, que empeny la iniciativa empresarial femenina.

“A vegades em diuen que és el mateix crear una empresa per una dona que per un home, i no. Les circumstàncies fan que les dones hagin de superar uns ‘handicaps’ que els homes no tenen, i això és una realitat que fa temps tenim constatada. Necessiten que se’ls doni una empenta i se’ls reconegui que tenen capacitat per fer-ho”, ha dit Viñals.

Dones pel Futur s’està realitzant a Calella amb el suport tècnic i logístic de l’Ajuntament de Calella. La idea és crear un grup de confiança i suport mutu per a dones amb diverses situacions personals i professionals, tant desocupades com emprenedores, de totes les edats. “Els donem assessorament en temes empresarials, de formació i ‘coaching’; i cada quinze dies fem sessions col·lectives de dues hores en què poden compartir inquietuds, idees o projectes, el seu mercat potencial o fins i tot quins preus han de posar. És un espai en què tranquil·lament i amb confiança parlen del seu projecte empresarial”, ha indicat.

El grup de Calella, com també el que funciona a Mataró sota el paraigües del Consell Comarcal del Maresme, està format per una vintena d’usuàries del Servei Local d’Emprenedoria. Està concebut com un grup obert i sense límit de permanència. L’Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries ofereix també l’accés a un programa de microcrèdits renovables.

“Si has rebut un microcrèdit però al cap de sis mesos en necessites un altre, se’t concedeix. A Palma de Mallorca, per exemple, hi ha dones que porten sis o set anys obtenint un microcrèdit. Això les vincula al grup, perquè tenen també aquest suport econòmic”, ha exposat.

En una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, la presidenta de l’Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries ha posat èmfasi en les mancances actuals en matèria d’igualtat. “La tenim en drets, però no la real”, ha assegurat. En aquest sentit, posa d’exemple la bretxa laboral o dades que es van posar sobre la taula amb motiu del Dia Internacional de les Dones, com el fet que el col·lectiu continua concentrant la major part de contractes a temps parcial o que són les que assumeixen les càrregues familiars.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a Núria Viñas, presidenta de l’Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *