Les entitats independentistes de Calella s’ofereixen a acompanyar votants amb dificultats fins als col·legis

Votants a la Fàbrica Llobet-Guri durant les eleccions al Parlament de Catalunya del 2015

Òmnium Cultural Montnegre i l’ANC-Calella per la Independència han començat a fer difusió del servei de mobilitat que posaran en marxa per la jornada electoral de dijous, 21 de desembre. Tenen el suport també del CDR de Calella. Les persones que volen exercir el seu dret però tenen dificultats per desplaçar-se fins al seu col·legi electoral podran trucar als telèfons de contacte de les persones voluntàries que s’ofereixen a acompanyar-les.

La iniciativa és totalment gratuïta i han començat a fer-ne difusió penjant cartells en centres residencials i en espais de reunió i trobada, on pensen que hi va més gent que pot necessitar la seva ajuda. Demanen contactar-hi quan abans millor per intentar organitzar-se de cara al 21 de desembre, encara que l’acompanyament en cotxe el faran durant tot el dia, des de les 9 del matí fins les 8 del vespre. Aniran a recollir-los i els tornaran a casa, on on diguin.

“Fem un servei de mobilitat per anar a votar, hi ha dos telèfons de contacte on pot trucar la gent que tingui dificultats per desplaçar-se. Bàsicament per Calella i Poblenou, la nostra àrea d’influència; la resta de pobles s’han d’organitzar”, ha dit Jaume Planas, portaveu d’Òmnium Cultural Montnegre.

Els telèfons habilitats són el 680 173 820 (Xavier) i 656 371 803 (Pol). En el cartell informatiu es recorda que cal portar el DNI i s’aconsella també la targeta del cens per confirmar el punt de votació.

Jaume Planas ha explicat el per què de la iniciativa: “El dia 21 ens hi juguem molt, el país s’hi juga molt, i no es pot perdre cap vot”. “Aniré a votar amb el llaç groc, i potser em vesteixo de groc, i ahir vaig sortir amb bicicleta vestit de groc i l’altre dia amb un caiac groc. La Junta Electoral m’ha de prohibir a mi què? Llancen missatges per generar por, però no n’hem de tenir pas”, ha afegit.

El delegat del Govern a Catalunya va ser qui, aquest passat cap de setmana, va explicar que la Junta Electoral Central podria impedir l’accés de votants portant el llaç groc als col·legis si considera que és un símbol partidista.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *