Les Olímpiades de la Gent Gran arrenquen amb les proves de bitlles catalanes, llançament de pilota i petanca

Bon ambient aquest matí en la primera jornada de les Olimpíades de la Gent Gran que es van inaugurar ahir amb una cerimònia que va portar la flama de l’esperit olímpic del Far al peveter del Passeig Manuel Puigvert. La competició ha començat amb les proves de bitlles catalanes, llançament de pilota i petanca, tres de les que han rebut més inscripcions per participar-hi. És per això que des de l’organització no es descarta haver d’ampliar l’horari inicialment previst i programar les finals per a la tarda.

Ho ha avançat el president de l’Espai Caixa, Josep Maria Granyó, aquest matí en declaracions a Ràdio Calella TV.

No m’estranyaria que haguéssim de continuar per la tarda algunes eliminatòries, perquè en petanca i bitlles hi ha més gent de les que esperàvem. Probablement les finals les fem per la tarda. En principi estava previst fins la 1 sobretot pel temps, però ja podeu comprovar que és molt agradable per fer esport.

Per Granyó, el balanç de les primeres hores de les olimpíades és molt satisfactori, malgrat que s’han produït un parell d’ensurts durant les tirades de bitlles.

Fins i tot ja tenim un parell de ferits. Un s’ha fet un tall al dia amb les bitlles, i l’altre ha caigut sobre elles (…) Tenim una ambulància i han estat atesos d’immediat. Estan fora de perill.

Poc més de 200 persones s’han inscrit per participar als jocs, que es celebraran fins dissabte amb un programa que inclou proves de velocitat i resistència, partits de bàsquet i de futbolí humà i una d’escacs humà. Les de natació s’han concentrat totes a la jornada de dissabte i es disputaran a la Piscina Municipal Dorly Strobl.

La majoria dels esportistes que s’han animat a jugar i a fer esport són d’aquí.

La majoria, el 80% són de Calella i Pineda, encara que hem fet difusió per tota la comarca.

Aquest matí hem recollit el testimoni de l’esportista que llueix el dorsal número 1. Va ser la primera en inscriure’s i ha reconegut que ha entrenat de valent per fer un bon paper i, per això, aspira a guanyar alguna prova.

Portava dos mesos entrenant-me per les bitlles catalanes, però també faré les curses de 3 i 6 quilòmetres, excepte la natació (…) I vinc a guanyar, les dones hem d’estar al poder!

Calella és pionera en l’organització d’unes Olimpíades esportives adreçades al col·lectiu de majors de 65 anys. La iniciativa va sorgir de la junta de l’Espai Caixa amb la voluntat d’incentivar l’exercici físic i la pràctica d’esports, també amb el pretext de fer relacions socials.

Un dels objectius és que la gent participés en més activitats i mig en broma va sorgir la idea d’organitzar les Olimpíades, i això fa ser al gener o febrer. Hem fet el gran esforç d’organitzar-les en sis mesos quan a Barcelona li va costar sis anys (…) Crec que es fa alguna cosa similar a Reus i a nivell internacional se’n fan a Okinawa. Allà, el RM dels 100 metres està en mans d’una persona de 104 anys que els va fer en 37 segons, a veure si demà ho superem nosaltres.

Com la cerimònia d’inauguració, la clausura de les Olimpíades de la Gent Gran es farà amb un acte obert a tothom, aquest diumenge al migdia al Passeig Manuel Puigvert. Serà una festa en la qual hi participaran els Geganters i els Udols de Foc, i inclourà una actuació del grup de ’playback’ de l’Espai Caixa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *