L’Escola Pia de Calella celebra la diada de Sant Josep de Calassanç

El centre escolapi calellenc celebra avui divendres 25 de novembre la festivitat del seu fundador, Sant Josep de Calassanç enfilant els preparatius del Nadal. Tots els alumnes dels dos edificis s’han reunit al pati de l’escola del carrer Sant Pere per fer una fotografia aèria amb un dron que il·lustrarà la nadala que s’enviarà a les famílies per felicitar les festes. Un equip de Ràdio Calella TV s’hi ha desplaçat.

 

Han sigut els mateixos alumnes qui han explicat la forma han dibuixat. “Hem fet com un arbre de persones amb tots els alumnes de l’escola de petits, Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat, també els professors”, dèien.

Amb motiu de la diada de Sant Josep de Calassanç, el professorat ha preparat una matinal d’activitats lúdiques per a totes les etapes educatives, des d’Infantil fins a Batxillerat. Els més petits han estat treballant la figura del fundador de l’Escola Pia i s’han organitzat tallers que tenen a veure amb el lema del curs. “Els d’Infantil i Cicle Inicial visionen un conte en format vídeo sobre la figura de Calassanç, mentre que a Cicle Mitjà i a Cicle Superior parlen de forma més extensa sobre la seva vida. Estan fent uns tallers de manualitats plàstiques de postals o d’imants de nevera relacionats amb el lema que s’ha treballat aquest curs, que és Junts; i després seguiran amb el taller de decoració de l’escola i a la tarda farem xocolatada”, ha explicat Alba Angelat, responsable de Primària.

A partir de Secundària, els alumnes han aparcat per un dia el treball estríctament curricular per incidir en la reflexió sobre el dret a l’educació. “Abans de venir hem projectat el reportatge ‘Els camins difícils i perillosos de l’escola’ que mostra com el fet d’anar a l’escola no és tan senzill en d’altres països com aquí i la importància d’accedir a l’educació. Després farem tallers festius i lúdics ideats per diferents professors que no tenen a veure amb el projecte curricular com poden ser tallers de cuina, ball de salsa o programació de videojocs”, ha explicat Quim Marès, responsable de Secundària.

Quan falta un mes just pel Nadal, a l’Escola Pia de Calella ja estan immersos en la preparació del festival artístic que celebraran els dies 20 i 21 de desembre a la Sala Mozart. Cantaran nadales, i algunes ja les tenen clares i les han començat a assajar.

“Estem preparant les cançons de Nadal. Una és ‘Ja ve el Nadal’ i també farem ‘Tears in heaven’, en anglès, però encara ens en falta una”, explicàven els alumnes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *