En Comú Guanyem vol que es reclamin els diners compromesos per millorar la mobilitat comarcal

mobilitat

El Ple del Consell Comarcal del Maresme de la setmana vinent debatrà la proposta que el grup d’En Comú Guanyem ha registrat amb l’objectiu que l’administració catalana es comprometi pressupostàriament a resoldre els dèficits de mobilitat que pateix el territori. Insta a l’organisme comarcal que exigeixi una reserva d’aproximadament 100 milions d’euros per posar fil a l’agulla a les actuacions que recull el Pla de Mobilitat Sostenible. El conseller d’ECG i regidor a l’Ajuntament de Calella, Sebastián Tejada, ha explicat que ara és el moment de reclamar solucions a un dèficit històric.

Tejada assegura que s’ha d’aprofitar que s’estan configurant els pressupostos del 2020 per posar sobre la taula aquesta qüestió. Recorda que la xifra de 100 milions d’euros és la mateixa que el Govern de la Generalitat va anunciar que destinaria a millorar l’NII, fa una dècada.

Volem que la Generalitat torni a crear la partida pressupostària de 97,3 milions d’euros que va transferir el Ministeri de Foment fa 10 anys i que es va gastar en activitats que no tenien a veure amb la mobilitat al Maresme. Això és el que volem que li demani el Consell Comarcal del Maresme.

En Comú Guanyem assenyala però que els objectius de millora de la mobilitat comarcal han canviat en aquests deu anys i que ara el territori reclama més inversió en el transport públic i en l’alliberament dels peatges, per descongestionar la carretera. Amb tot, es recorda també el deute pendent de l’Estat amb Catalunya quan va transferir la titularitat de l’NII.

El portaveu del grup comarcal, Sebastián Tejada, considera que les peticions són lògiques i justes i, per això, no entendria que no hi hagués unanimitat política en el sí del Consell Comarcal.

Tenim fins el dia 17 per acabar culminant el que espero que passi: un acord total per part de tots els grups del Maresme. No seria fàcil entendre que no s’aprovés una resolució que promou una causa justa i absolutament legal (…) És un tema tan important que entenc que cap grup estaria en condicions de justificar un posicionament contrari.

Tejada també s’ha referit i s’ha sumat a la reivindicació que feia a principis de setmana la Coordinadora Preservem el Maresme al fil de la nova tarifació dels títols integrats del transport ferroviari. En les últimes hores, l’ATM ha anunciat que hi afegirà el nou bitllet T-Familiar, pensat per a famílies o petits grups, de 8 viatges multipersonals, amb un cost de 10 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat