Neptuno Hotel & Spa recull el premi al millor projecte de sostenibilitat de l’Estat

Coincidint amb la celebració de la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR), ahir es van entregar els premis Re Think Hotels que promouen la introducció de criteris de sostenibilitat i rehabilitació en els establiments d’allotjament. Una convocatòria que compta amb el suport de la Secretaria d’Estat de Turisme del Ministeri d’Indústria, Comerç i Consum, l’Oficina Espanyola del Canvi Climàtic o l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi d’Energia, i que cada any reconeix els 10 millors projectes realitzats o de futur. Aquest 2023, un dels premis ha estat per a Neptuno Hotel & Spa, que l’any passat inaugurava les noves instal·lacions del carrer Sant Josep, de categoria quatre estrelles. La sostenibilitat va ser un dels eixos de la reforma que s’hi ha fet, convertint-lo en un establiment modern i compromès amb les generacions futures, incorporant sistemes d’energia 100% renovables que, tal com expliquen, han aconseguit reduïr el 50% les emissions durant el 2022. En declaracions a Ràdio Calella TV, la seva propietària, Marta Hernando, s’ha mostrat molt contenta pel reconeixement rebut per una aposta que, segons recalca, va ser pionera a la destinació Costa de Barcelona-Maresme.

Neptuno Hotel & Spa ha estat reconegut com un dels 10 millors projectes de sostenibilitat i reforma hotelera de l’Estat amb el premi Re Think Hotel que convoca el Grupo Habitat Futura i la plataforma digital TSMEDIA.

L’establiment, que compta amb la certificació Biosphere, va ser pioner a la zona en apostar per les renovables a l’hora d’afrontar l’important projecte de reforma que va iniciar l’any 2019, en plena pandèmia, quan encara la consciència sobre l’emergència climàtica no estava tan estesa. La nova filosofia del negoci també es basa en la proximitat. “Treballem amb el productor local, la contractació de personal de la zona i la utilització de productes reciclables”, expliquen des de la direcció.

PREMI NEPTUNO 20230118

Marta Hernando, propietària del Neptuno Hotel Spa, recollint el premi a la seu de la Secretaria d’Estat de Turisme

Des de Madrid, Marta Hernando ha explicat a Ràdio Calella TV que el premi reconeix el concepte global d’un hotel compromès amb les generacions futures.

Estem molt contents pel premi, que reconeix el concepte d’hotel que hem implementat especialment per la instal·lació d’energies renovables. En això tothom s’hi posa les piles, però en el nostre cas es posa en valor que vam fer-ho en plena pandèmia, l’any 2019. Hem sigut pioners, sobretot a la nostra zona.

La reforma de l’hotel sota criteris de sostenibilitat, avalats amb el segell Biosphere, permet l’estalvi energètic en la il·luminació o l’optimització de consum d’aigua. S’hi ha fet una inversió milionària finançada íntegrament amb recursos privats.

La família Hernando-Corral assisteix aquests dies a FITUR amb la intenció de presentar la seva nova oferta i buscant un client de més qualitat per completar la transició cap a l’excel·lència.

Estem a FITUR perquè busquem un altre tipus de client després que hagim renunciat al que havia sigut tradicionalment qui ocupava les nostres habitacions, com els grups de joves. Ara ens enfoquem a un altre públic objectiu i aquí s’hi reuneixen tots els segments de mercat que volem tocar – golf, reunions, esportiu… –. Hi ha touroperadors interessats en la nostra oferta i tenim moltíssimes cites agendades aquests dos dies que serem a FITUR.

I dins l’estratègia cap a un turisme de més qualitat, diu Marta Hernando que se senten una mica sols a Calella.

No hi ha l’acompanyament necessari. Tant de bo m’equivoqui, però no hi ha molts hotels a Calella que busquin aquest tipus de públic.

FITUR, la Fira Internacional de Turisme de Madrid, s’ha inaugurat aquest dimecres a IFEMA, convertida en una de les cites més important per al negoci turístic, reunint als principals agents i avançant les tendències que marcaran el sector durant els pròxims mesos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *