Més de 70 al·legacions a Calella per no ser membre d’una mesa electoral el 14-F

mesa 2

L’Ajuntament de Calella ha rebut 71 al·legacions, de titulars i suplents, per no ser membre d’una mesa electoral el 14-F. Només a la zona de l’Alt Maresme, la junta electoral d’Arenys ha comunicat que s’han presentat més de 640 peticions per poder eludir la citació pel context actual de crisi pandèmica. A la demarcació de Barcelona les al·legacions s’eleven fins a les 20.500. L’allau de recursos va l’alça i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya confirma que un 25% dels catalans que els hi ha tocat ser mesa el 14-F ha demanat no anar-hi. Aquestes xifres, però exclouen les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona, i ciutats grans de l’àrea metropolitana com Mataró o l’Hospitalet de Llobregat, que encara no han donat dades.

A dia 5 de febrer, les al·legacions a la demarcació de Barcelona suposen un 25% dels escollits per sorteig. Un percentatge que pot pujar encara més els pròxims dies perquè es poden continuar presentant escrits si fa menys d’una setmana que s’ha rebut la citació. A qui se’ls convoqui al llarg de la setmana que ve, segons l’article 27.4 de la loreg, es podran presentar al·legacions fins 72 hores abans del dia de les eleccions. És a dir, el límit per presentar al·legacions serà dijous que ve a les 9 h del matí.

Les juntes electorals admeten que no donen l’abast per resoldre les al·legacions i ja estan pensant en alternatives per si no es poden constituir les meses.
De fet, el president de la Junta Electoral de Barcelona ja ha augurat que hi haurà dificultats per constituir meses, i ha indicat que s’estudia la possibilitat d‘incorporar borses de voluntaris. Segons la llei electoral si el dia de les eleccions no es pot constituir una mesa amb els membres designats, la Junta Electoral de la zona pot decidir que algú altre s’hi posi i pot ordenar fins i tot a votants que passin per allà. Si ni així es pot, la votació en aquella mesa s’ajorna dos dies. Alguns Ajuntaments com el de Calella ja van ser previsors i van designar fins a 9 suplents, 7 més dels que tocaven.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat