Més de sis hores d’espera a Urgències per ser atès d’una mossegada de rata al dit

Noemí Arasa és la mare del nen de 8 anys que va rebre la mossegada d'una rata

La curiositat d’en Joel, un nen de Calella de 8 anys, va fer que patís una mossegada de rata a les immediacions del Pavelló Municipal del Parc Dalmau, on cada divendres hi anava a bàsquet. Era el 4 de maig pels volts de dos quarts de sis de la tarda. En un primer moment, el pare d’un dels seus companys de bàsquet el va portar al CAP de Calella perquè fos visitat d’urgència, però sense ni ser observat pels professionals d’infermeria, se’l va derivar al servei d’Urgències de l’Hospital Sant Jaume. Allà, i ja acompanyat pel seu avi, en Joel va passar pel triatge però tampoc li van netejar ni desinfectar la ferida, de la qual cosa se n’ha queixat la seva mare, Noemí Arasa. Ella, que és infermera, s’ha mostrat molesta per l’atenció rebuda i pel temps d’espera, més comptant que el seu fill podria haver-se vist exposat al virus de la ràbia.

La mare d’en Joel ha posat l’accent en què no se’l va atendre en un primer moment al CAP, quan aquest disposa d’un servei d’urgència que els hagués estalviat tot el periple posterior. Ella no va poder acompanyar el seu fill durant les primeres hores d’espera perquè era a Barcelona treballant en un centre mèdic privat. En arribar a Calella, cap a les deu de la nit, es va trobar el seu fill pendent de ser visitat pel metge d’Urgències sense que ni li haguessin rentat ni desinfectat la petita ferida que tenia al dit.

Em sorprenen vàries coses. Que des del CAP es derivi a Urgències de l’hospital quan tenen un servei d’urgències propi. No sé quin protocol tenen en casos de mossegades. I també em sorprèn que en el triatge, i a l’espera de la visita, no es faci una mínima desinfecció, que és el més bàsic i no requereix molt d’instrumental.

En Joel entra al box d’Urgències a les onze de la nit i el visita un metge de Traumatologia, que li prescriu les cures i un antibiòtic. També pregunta a la mare si té el carnet de vacunacions al dia i sobre això fa una consulta a Pediatria de l’Hospital.

Em demana els antecedents, pregunta sobre el que ha passat. Ens diu que vindrà una infermera a fer les cures i ens demana sobre el calendari vacunal (…) Va fer una consulta a Pediatria, i així consta a l’informe d’alta, i diu que per edat està cobert de tot.

Passats dos quarts d’una de la matinada, els donen l’alta i tornen a casa després de set hores d’haver posat el peu al CAP de Calella.

La sorpresa la tenen quan dilluns, després d’haver demanat hora amb el seu pediatra, s’adonen que no tenia posada la vacuna del tètanus. Li administren una dosi de reforç 72 hores després d’haver patit la mossegada.

Quan veu la història, el pediatra diu que l’hauria d’haver rebut als 6 anys, però que va coincidir amb una època de falta de subministrament i, per tant, que està al descobert.

Noemí Arasa no va presentar una queixa formal a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva per l’atenció rebuda però ha volgut donar a conèixer el seu testimoni en una entrevista a l’Info Migdia. Ho podeu recuperar a continuació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *