Mor Pere Bellavista, un dels pioners de l’handbol a Calella

Pere Bellavista (a la dreta) en una entrevista a Calella Televisió, l’any 1987.
Pere Bellavista (a la dreta) en una entrevista a Calella Televisió, l’any 1987.

El món de l’handbol calellenc està de dol per la mort del fundador i president del Club Balonmano Calella, Pere Bellavista, aquesta passada nit als 84 anys. Se’l considera un dels pioners de l’esport a la ciutat ja que va ser un dels creadors de l’entitat, l’any 1952.

Tot i que en els últims temps no tenia activitat competitiva, el Club Balonmano Calella s’ha mantingut com a entitat esportiva local per la determinació de Pere Bellavista, i la il·lusió que tenia de tornar a fer un equip i jugar a pista. Així ho ha explicat Miquel Martí, membre de l’entitat.

Amb dos amics més, en Codina i en Jaume Gual, l’any 1952 va fundar el Club Balonmano Calella, quan llavors es jugava amb 11 a la pista. Des de llavors, sempre ha estat vinculat amb l’entitat. Últimament no teniem equip, però ell mantenia el club perquè estava il·lusionat amb trobar jugadors i fer equip per competir.

Com a president, va promoure activitats com el torneig de Reis o les 12 hores, a més de competicions internacionals d’handbol, també com a reclam turístic.

Des del Club Balonmano Calella s’assenyala que, amb la mort de Pere Bellavista, l’esport local perd un referent i la gent del club, una gran persona a la que han considerat com un segon pare.

La gent que estava al club i necessitava un cop de mà, sabia que podia comptar amb ell. Per exemple, si algun jugador es lesionava i això l’impedia anar a treballar, ell l’ajudava. Per a molts de nosaltres, ha sigut un segon pare.

Pere Bellavista ha mort aquesta passada nit als 84 anys d’edat. La UEH Calella, l’altre club d’handbol de la ciutat, ha traslladat públicament les condolences pel traspàs de Bellavista.

La Federació Catalana d’Handbol s’ha afegit a les mostres de condol i ha recordat que se l’havia reconegut amb la seva insígnia d’or.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *