Mor un home d’uns 75 anys a una platja de Calella

Un home de 75 anys, aproximadament, ha mort aquest migdia a la platja de Garbí. L’home es trobava a l’aigua i ha estat rescatat en estat inconscient per una embarcació particular, que l’ha dut fins a la sorra on el servei de socorrisme de la platja li ha iniciat les maniobres de reanimació cardiopulmonar. Fonts municipals han explicat a Radio Calella Televisió que es tracta d’un veí de Barcelona que estiuejava a Pineda, que probablement estava a una platja nudista de la zona de les roques, perquè anava nu, i que l’únic que s’ha pogut relacionar amb ell fins al moment són les claus d’un cotxe. Tota la informació s’ha transferit als Mossos d’Esquadra, que seguiran amb la investigació.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut l’avís a les 12:08 hores. S’han activat dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els professionals del SEM han realitzat maniobres de reanimació cardiopulmonar a l’home, que estava inconscient, que han estat infructuoses. En l’emergència també han intervingut dues patrulles dels Mossos d’Esquadra, que estan investigant les dades del difunt.
La platja de Garbí (Calella) disposa de servei de vigilància i socorrisme i en el moment del succés onejava la bandera verda. Amb la d’avui, ja són 19 les persones que han mort a les platges catalanes en el que portem d’estiu.
Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. També subratlla que cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *