Platja oberta perquè s’hi celebri la revetlla de Sant Joan

Imatge d'arxiu

Normalitat en la celebració de la revetlla de Sant Joan un cop finalitzat l’estat d’alarma, a l’espera de les mesures que dictarà la Generalitat de Catalunya de cara al nou estadi de la desescalada en la que hem d’entrar en les pròximes hores, de forma immediata. L’Ajuntament de Calella no tancarà la platja i hi permetrà l’accés durant la nit i matinada del 23 de juny, a diferència de moltes altres poblacions maresmenques, que han optat pel contrari amb l’argument d’evitar possibles aglomeracions. El tinent d’Alcaldia de Serveis de ciutat, Albert Torrent, ha dit en una entrevista a Ràdio Calella TV que no es vol allargar més el període de restricció de drets i que cal seguir confiant en la responsabilitat de la ciutadania.

Des del Govern es recorda que la normativa municipal prohibeix el consum d’alcohol a l’espai públic i també l’encesa de fogueres. I que per la revetlla de Sant Joan, a la platja caldrà respectar les normes anti-Covid-19 per evitar els contagis.

És un espai lliure on es pot utilitzar pirotècnia amb totes les precaucions que s’han donat i si algú vol anar-hi a sopar o a menjar coca ho pot fer tranquil·lament. Però sí hi ha un seguit de prohibicions que no són per la revetlla de Sant Joan sinó que s’han establert per ordenança municipal. És a dir, no es poden fer fogueres a la platja i tampoc consumir alcohol, com a tot espai públic. Si es mantenen les distàncies de seguretat i no es formen grups de més de 20 persones, no hi haurà cap problema.

Aquesta és la normativa de seguretat de la fase 3, que podria variar en funció del que pugui dictaminar el Govern de la Generalitat de Catalunya, que aquest matí ha recuperat competències de gestió de la crisi sanitària.

Esquerra ha advertit de l’efecte crida que pot provocar la decisió d’obrir la platja, mentre la resta de poblacions del litoral maresmenc han optat per tancar-les. En declaracions al programa La Ciutat, Xavier Ponsdomènech ha reconegut que és una decisió difícil però necessària.

Demanem que es tanquin les platges en la mesura del possible. Atenent que les poblacions veïnes han pres aquesta decisió, que és difícil però pensem que necessària.

En resposta a això, el tinent d’Alcaldia de Serveis de ciutat, Albert Torrent, ha parlat de la complexitat de regular l’accés a un espai de més de 3 quilòmetres d’extensió lineal i ha apel·lat al sentit de responsabilitat de la ciutadania.

No sé com es tanca una platja, més enllà de dir-ho. És molt difícil de controlar que la gent hi vagi perquè no té porta ni candau. Si tu ho prohibeixes però hi continua arribant, quines decisions es poden prendre? La gent té uns drets que darrerament s’han vist conculcats, hem de confiar-hi, tothom coneix la situació ens què ens trobem, i crec que no hi haurà cap problema.

Igualment, i com en anteriors diades, hi haurà un reforç de la Policia Local –amb personal de seguretat privada– per garantir el bon desenvolupament de la revetlla.

A través d’una empresa de seguretat, la Policia Local contracta personal de reforç exclusivament per la platja. I normalment ja reforça la plantilla per desplegar un operatiu que es podrà concentrar força perquè no hi ha altres alternatives d’oci a la ciutat ja que, segons tinc entès, no hi ha cap discoteca oberta.

Totes les guinguetes de la Platja Gran estaran obertes per la revetlla de Sant Joan, tot i que amb una oferta “light” –segons Torrent– perquè les festes amb música i ball encara no estan permeses per raons de seguretat.

El control d’aforament, pendent dels últims retocs

El sistema de captació de dades de telèfons mòbils a partir del qual Calella vol tenir el control de l’aforament de les platges es provarà aquest cap de setmana. Si bé des del Govern s’havia anunciat que es posaria en funcionament coincidint amb l’entrada a la fase 2, els canvis sobre criteris de seguretat ho han anat retardant. Així ho ha explicat el tinent d’Alcaldia de Serveis de ciutat, Albert Torrent, qui ha reconegut que han desistit de la idea d’indicar el nombre màxim de persones que es permetrà en cadascun dels trams en què es dividirà el litoral.

Per això encara no s’ha instal·lat tota la senyalítica prevista, on s’hi mostraran els codis QR que redirigiran a la pàgina web en què s’informarà si cadascun dels trams de platja ha arribat o no a la seva capacitat màxima.

L’empresa que vam contractar pel control dels aforaments està ajustant els paràmetres dels programes informàtics i aquest cap de setmana, en proves, hem de tenir ja les primeres dades (…) En principi volíem posar indicadors d’aforament però no ho farem perquè ho canvien. El que sí senyalitzarem és on comença i on acaba cada tram de platja perquè la gent ho vegi físicament.

Calella es prepara per un augment dels banyistes a partir d’aquest cap de setmana, el primer en què estarà permesa la mobilitat per tot Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *