Calella va ser la població maresmenca que més paper i cartró va reciclar el 2015

contenidor_paper

El Maresme és la comarca de la província de Barcelona que més i millor va reciclar el 2015; i Calella també obté bona nota en el balanç que acaba de presentar l’Agència de Residus de Catalunya. És la dotzena població amb millor índex de recollida selectiva neta de les trenta que hi ha al Maresme. Al conjunt del territori, l’índex és del 34,51%, i per municipis en destaca Canet de Mar amb el 56,51%, seguit de Cabrera de Mar, Sant Pol de Mar, Argentona i Cabrils.

Segons les dades presentades per l’Agència, el 2015 cada calellenc va generar una mitjana de 1,90 quilos de brossa al dia. Està per sobre de la mitjana catalana que va ser d’1,35 quilos al dia. Però inferior a la relació de brossa generada per habitant que es va registrar a Santa Susanna, que va ser de 5,48 quilos al dia. En la lectura d’això cal tenir-hi en compte el tipus d’activitat econòmica que hi ha a cada municipi i com influeix això en la generació de residus, més enllà de la producció domèstica.

A Calella encara la fracció resta, la que no es porta a reciclar, continua sent per poc la part més important de la brossa generada (51,02%). Però el balanç de l’Agència posa de manifest que és la ciutat maresmenca que recicla més paper i cartró per habitant. Un total de 44,50 quilos per habitant al dia. Curiosament Sant Pol de Mar és la segona de la llista, i Malgrat de Mar, tercera. En recollida de vidre, destaca Santa Susanna, amb 83,51 quilos per habitant i dia -en el còmput anual-, seguida de Sant Pol de Mar, Caldes d’Estrac i Calella, en quarta posició. I pel que fa la tercera fracció de selectiva de la que hi han contenidors a la via pública, el plàstic o envasos lleugers, Calella és la tercera del rànquing (21,46 quilos per habitant al dia), per darrera de Sant Pol de Mar i Canet de Mar.

En el còmput global de Catalunya, l’any 2015 es van generar 3,7 milions de tones de residus municipals, que corresponen a 1,35kg de deixalles per habitant i dia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *