Coneix el calendari d’activitats de Carnaval de Calella

El rei Carnestoltes acompanyat d'una comitiva d'esportistes

Els nens i nenes de les escoles de Calella ja segueixen les indicacions del Rei Carnestoltes i van cada dia amb pentinats divertits, sabates diferents o amb la bata del revés. Les festes de Carnaval ja són aquí i la ciutat està preparada per totes les activitats que començaran aquest dijous, coincidint amb Dijous Llarder, i s’allargaran fins el dia 17.

L’Escola Pia és la primera en sortir al carrer amb la seva rua. Serà dijous a partir de les 15:15 h. El recorregut sortirà de l’escola cap al carrer Sant Joan, baixarà pel carrer Bruguera fins a Romaní, Església, Sant Pere i finalitzarà de nou a l’escola.

Amb motiu de Dijous Llarder, hi haurà l’actuació de les pallasses Betty i Perla i un espectacle de música i jocs a la plaça de l’Església, serà a les 17:30 h.

Divendres tindran lloc les rues de les altres escoles de la ciutat. La més matinera és La Minerva, a les 9:30 h, que sortirà de l’escola fins arribar al carrer Amadeu, Bruguera i pujarà per Romaní fins tornar a l’escola.

De 10 h a 11:30 h és el torn de l’institut Bisbe Sivilla, el seu recorregut passarà pel carrer Joan Maragall, la Riera Capaspre fins al carrer de la Riera, la plaça de l’Ajuntament, la plaça de l’Església, Raval, Bruguera, plaça de l’Església i tornada a l’institut fent el trajecte a la inversa.

A les 15:40 h és la rua del Freta, que passarà per Jovara, Cervantes, Església, Sagnier i tornarà de nou a l’escola pel carrer Jovara.

Dissabte a les 17 h tindrà lloc el pregó d’en Carnestoltes a la plaça de l’Ajuntament que donarà sortida a la rua infantil. Passarà pels carrers Bisbe Sivilla, Romaní, Església i Ànimes fins la Fàbrica Llobet-Guri i comptarà amb la participació dels Geganters de Calella, l’Agrupament Escolta Montnegre i el Centre Obert Els Pins, a més de la coordinació de l’ADF de l’Alt Maresme.

La festa seguirà a la Fàbrica Llobet-Guri amb berenar i animació pels infants i a partir de les 23 h espectacle a càrrec d’Esdeveniments 7 vetes i servei de bar per part del Cau de Calella.

L’Ajuntament ha informat que en cas de pluja la festa començarà a la Fàbrica Llobet-Guri i que prioritzarà l’entrada als grups que participin a la rua.

El dia 14, dimecres de cendra, es realitzarà l’Enterrament de la Sardina. Serà a partir de les 19 h a la plaça Catalunya, amb una cercavila pels carrers Cervantes i Església fins a la plaça de l’Església, on es llegira el testament i es produirà la crema d’en Carnestoltes. També es farà l’entrega de premis del Concurs de vídues i música.

La Gran rua de Carnaval de l’Alt Maresme arriba aquest any a la 19ª edició. Com cada any, sortirà de l’avinguda Mediterrani de Pineda de Mar, continuarà per l’avinguda Hispanitat i passarà pels carrers Església i Indústria fins a la Fàbrica Llobet-Guri, on es farà el lliurament de premis a les comparses i s’animarà la festa amb un DJ. La rua arrencarà dissabte 17 a les 19 h i està previst que la festa comenci a la Fàbrica a les 23 h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.