Neix l’Ermitana, la primera cervesa artesanal de La Montnegre

L’han creat tres alt maresmencs, dos d’ells són de Calella i un tercer és de Canet. És la primera mostra d’un projecte que vol anar lligat al territori, creant altres cerveses amb algun ingredient collit al Montnegre i totes amb vocació d’ajudar a finançar projectes que millorin la nostra serralada.

barril 2La Montnegre ha estat creada per Santi Triviño de Canet de Mar, i Adrià Dangla i Pere Badalló, de Calella. Els dos últims són membres d’Amics Escoltes del Montnegre. L’Ermitana està feta a un obrador de Vidreres, i Pere Badalló n’ha recitat la nota de tast, per explicar que es tracta d’una cervesa agradable, fàcil de beure, popular però interessant a l’hora. És una American Pale Ale, una cervesa d’estil anglès però feta amb llúpol americà. Feta amb malta, llevat, llúpol i aigua, hi han aconseguit matisos interessants. terbolaPere Badalló: “És una cervesa que, tot i ser molt tèrbola -perquè ens ha quedat un color molt tèrbol i a primer cop d’ull no sembla molt agradable-, quan te la veus és una cervesa molt lleugera, que entra molt fàcil en boca, i després comencen a aparèixer notes cítriques i tropicals. I al final engega una mica d’amargor en paladar, que persisteix en retrogust, que es manté d’una manera molt lleugera i molt agradable. Per tant és una cervesa fresca, que es pot beure, que treu la sed… és una cervesa que n’estem molt contents. Esperàvem que sortís així però havíem fet proves a casa i ens ha sorprès perquè ha sortit una cervesa molt ben integrada“.

barrilCom totes les cerveses artesanes, no està filtrada ni pasteuritzada i té una doble fermentació, primer dins l’obrador i després a l’ampolla.

Per cada ampolla venuda de l’Ermitana s’ajudarà en la reconstrucció de l’ermita de Sant Andreu de l’Arboceda, propietat els Amics Escoltes del Montnegre. I la intenció és que cada cervesa que treguin al mercat serveixi per finançar, modestament, altres projectes fets al territori. “La volem fer arrelada al territori i una manera de fer-ho és que sigui solidària. Vam decidir que la cervesera es digui La Montnegre i que anirem fent les cerveses vinculades amb noms i petits components del Montnegre. etiquetesPer això per la primera vam decidir l’ermitana, perquè tenim unes quantes ermites i n’hi ha de molt conegudes. I per arrelar-la més al territori l’hem fet solidària i per cada ampolla que es compri la cervesera que hem creat dóna 20 cèntims -que és una part dels beneficis- als Amics Escoltes del Montnegre, propietaris i rehabilitadors de Sant Andreu de l’Arboceda“.

cervesa 1De moment la cervesa l’Ermitana es pot comprar a granel, de barril, i en ampolla, al Cervesa Mania del C/ Sant Joan 31. També la tenen alguns bars i restaurants de la ciutat, i a poc a poc es vol anar estenent la seva distribució.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. 07/02/2017

    […] SABER-NE MÉS Us deixem amb una entrevista que li van fer juliol passat a en Pere Badalló Cañellas des de Radiocalella on explica aquests i […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *