Primer cap de setmana sense toc de queda a Calella

Calella ha viscut un primer cap de setmana sense el toc de queda, però encara amb importants restriccions sobre la restauració i l’oci nocturn.

La variant Òmnicron va portar una sisena onada de contagis de Covid-19 que van tornar a provocar un Nadal descafeïnat a Catalunya. La Generalitat, en veure l’augment incessant de positius va optar per aplicar noves i dures mesures per a evitar la saturació de les UCI. Les noves restriccions imposades pel govern català comprenien la implantació d’un toc de queda entre la 1 i les 6, 50% d’aforament a l’interior dels restaurants i del 70% en comerç, gimnasos i cultura i el tancament total de l’oci nocturn.

Afortunadament, en aquests darrers dies la corba de contagis ha començat a fer-nos pensar que està acabant aquesta nova onada i ha comportat que es comencin a relaxar les normes imposades durant les vacances. El primer en caure ha estat el toc de queda, des d’aquest divendres ja s’ha pogut sortir al carrer durant les 24 hores del dia.

 D’altra banda, l’executiu català ha optat per mantenir vigents tota la resta de mesures imposades durant el mes de desembre després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya autoritzés el seu manteniment.

Gairebé un mes després de l’aprovació del toc de queda i la resta de restriccions, la variant Òmnicron encara és un problema i és per això que s’han prorrogat unes setmanes més totes les mesures, ja que s’havia decidit que s’acabarien totes el dia 7 de gener.

La relaxació de les restriccions arriba amb la campanya per la tercera dosi de la vacuna, a Calella, vacunar-se és ben fàcil, ja que la ciutat disposa d’un centre de vacunació massiu a l’Espai Mercat, un espai gestionat pel personal del CAP de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *