Nova intervenció al Bartrina per un error en la instal·lació de les canonades de clavegueram

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Avui han començat les obres de restitució de les canonades de clavegueram del carrer Batrina que es van instal·lar a finals del 2018, en el marc del projecte de remodelació del carrer, després que s’hagi detectat que no tenen prou pendent i que això podria provocar-ne el col·lapse. El tinent d’Alcaldia de Territori, Marc Buch, ha explicat que els treballs s’han d’executar amb caràcter d’urgència, tot lamentant les molèsties que poden ocasionar als veïns. És per això que s’han planificat en dues fases per així minimitzar l’afectació. En tractar-se d’un error tècnic que s’atribueix a l’empresa adjudicatària, aquesta assumirà pràcticament tot el cost de l’operació.

S’hauran de col·locar canonades de clavegueram noves, amb la pendent adequada, al carrer Bartrina. Es vol evitar que la instal·lació actual pugui col·lapsar i provocar inundacions al carrer. Així ho ha explicat el tinent d’Alcaldia de Territori, Marc Buch, qui ha reconegut que les obres s’han de fer amb caràcter preveient situacions de risc: episodis de tempestes o de sobreús de la xarxa.

Ha recalcat que els treballs s’hauran de fer per corregir un error de l’empresa adjudicatària dels treballs de remodelació del carrer, fets a finals del 2018.

El sistema de clavegueram és defectuós perquè no té la pendent que hauria de tenir. Això provoca que la canonada no es buidi, està sempre en càrrega, i correm el risc que quan hi hagi pluges intenses o en moments de molt d’ús, no tingui prou capacitat i col·lapsi. El risc és d’inundació, cosa que no ha passat. S’han de fer les obres de forma urgent.

El tinent d’Alcaldia ha reconegut que, com en tota obra a la via pública, tindrà una afectació en la mobilitat i i provocarà molèsties als veïns, a qui demana comprensió. I els recorda que poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament per qualsevol incidència, trucant al telèfon 93 766 31 45.

Per minimitzar-ho, s’han planificat els treballs per executar-los en dues fases per no haver d’aixecar tot el carrer al complert. La primera intervenció se centrarà a la cruïlla del carrer Jovara, que durarà entre dues o tres setmanes. La segona fase, que s’iniciarà a continuació, abraçarà la zona compresa entre el carrer Jovara i l’aparcament de Bartrina; que quedarà tallada al trànsit.

No aixecarem el carrer: obrirem dues rases de 70 centímetres, començant pel cantó dret. Quan s’hagi restituit la canonada es taparà el paviment i s’obrirà, després, una rasa a l’esquerra. No s’hi podrà circular amb vehicle però ho fem així per minimitzar les molèsties als veïns i garantir que s’hi podrà passar caminant.

En tractar-se d’una actuació motivada per un error tècnic atribuït a l’empresa adjudicatària dels treballs de remodelació del carrer, serà aquesta qui n’assumirà el cost. Gestaigua es limitarà a instal·lar les canonades noves.

Entenem el malestar dels veïns i lamentem que s’hagi de tronar a fer l’actuació, però ja que l’empresa no va fer bé les obres no podem quedar-nos de braços creuats i hem d’entomar el problema (…) L’empresa fa la majoria dels treballs -demolició, restitució de paviments…- i l’únic que assumeix l’ajuntament, per evitar que torni a passar, és que Gestaigua instal·larà les canonades per garantir que funcionin el 100%.

Mentre durin els treballs, s’informarà als propietaris dels guals de la restricció d’entrada i sortida amb vehicle.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat