Òmnium Montnegre ha fet una donació de llibres a La Minerva

009 (2)

La secció d’Òmnium Cultural ha lliurat un lot de més de 250 llibres de lectura infantil a l’AMPA de l’Escola La Minerva de Calella perquè basteixi la seva biblioteca. En total, s’han donat més de 250 volums, gràcies també a la col·laboració rebuda per part d’un despatx de psicologia.

Òmnium Montnegre ha ajudat a omplir els prestatges de la biblioteca de l’Escola La Minerva de Calella, atenent a la proposta que els va traslladar l’AMPA del centre en una reunió mantinguda recentment. Ha donat un lot de 250 llibres de lectura infantil que s’han incorporat al fons del centre educatiu.

“Ens van demanar si podíem aconseguir llibres de lectura perquè la seva biblioteca estava fluixa i, veient que podíem col·laborar-hi, hem fet aquesta aportació a partir dels recursos econòmics de la secció”, ha explicat Jaume Planas, d’Òmnium Montnegre, qui ha agraït també la col·laboració externa amb la qual ha comptat l’entitat. “Un despatx de psicologia que treballava amb nens i ara s’ha centrat en l’atenció als adults ens ha facilitat llibres infantils que tenia”, ha dit.

Una acció puntual que Planas assenyala encaixa perfectament amb els tres eixos de treball d’Òmnium, que sintetitza en tres àmbits: la llengua, la cultura i el país. Una feina de promoció, divulgació i defensa dels trets identitaris del país que els està portant a activar relacions tant amb centres educatius, i les seves respectives associacions familiars, com amb altres entitats locals amb qui comparteixen objectius. “Estem en contacte amb les entitats que treballen en l’àmbit de la cultura i les tradicions perquè si podem col·laborar conjuntament tindrem més força. I si tenen iniciatives a les quals podem donar suport i divulgar, encantats”, ha exposat Planas.

Per donar a conèixer el seu pla de treball més enllà de Calella, on la seva activitat s’ha intensificat, Òmnium Montnegre ha previst pel 10 de juny un acte de presentació de l’entitat a Pineda de Mar.

Abans, el dijous 26 de maig, oferiran una conferència a Calella sobre la figura d’Erasme de Rotterdam, filòleg i filòsof holandès, creador del moviment humanista. Es farà a la Cooperativa l’Amistat a les vuit del vespre.

Així mateix, anuncien l’inici a Calella d’una campanya informativa sobre la hisenda catalana que arrencarà amb una entrega simbòlica de declaracions de la renda a les oficines de la Diputació de Barcelona a la ciutat. Aquesta acció es complementarà amb una conferència sobre la fiscalitat catalana a càrrec d’Elisenda Paluzie, degana d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. 21/05/2016

    […] al día siguiente pudimos leer con desconcierto en la web de Radiotelecalella que los propios miembros de la AMPA de la Minerva habían llamado a Omnium Montnegre haciéndoles […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat